Огнеборците гасиха пламнала къща в Ряхово и гараж в Русе

0
За щастие няма пострадали хора и при двата инцидента
За щастие няма пострадали хора и при двата инцидента

Русенските огнеборци са реагирали на 7 сигнала за произшествия през почивните дни

Тази нощ, за времето от 03:09 до 05:00 часа, пожарникари от РСПБЗН-Сливо поле са реагирали на сигнал за запален покрив на къща в с. Ряхово. Произшествието е ликвидирано на площ около 15 m2. При инцидента са нанесени щети – унищожена е част от покривната конструкция. Най-вероятната причина за възникналия пожар е неправилно ползване на отоплителни уреди. Пострадали хора няма.

На 16 януари, за времето от 08:43 до 09:50 часа, два автомобила с екипи на Втора РСПБЗН са изпратени на сигнал за пожар в гараж, на адрес на ал. "Лилия" в Русе. Пристигайки на място екипът е установил пламъчно горене в ъгъл на гаража. Помещението е било отдимено и обезопасено. Горенето е ликвидирано на площ около 5 m2. Спасени са лек автомобил и голямо количество покъщнина, съхранявана в гаража. Няма пострадали хора. Предполага се, че запалването е причинено от късо съединение.

По-късно екип на Втора РСПБЗН е реагирал на сигнал за запалени сажди в коминно тяло на жилищен блок „Българка“ в Русе. При инцидента не са пострадали хора, не са причинени и материални загуби.

Вечерта, между 19:07 и 19:35 часа, екип от Първа РСПБЗН е пратен да гаси запалени отпадъци в метален контейнер в русенския кв. Дружба, на ул. Стрешер планина. Горенето е ликвидирано на площ около 1 m2, без преки материални загуби. Отново екип на Първа РСПБЗН през нощта е вдигнат на крак, заради сигнал за горящ метален контейнер, този път на ул. Видин в Русе. За времето от 23:00 до 23:30 часа пожарникарите са изгасили запалването без последици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари