Официална позиция на "Лукойл" по казуса "Росенец"

0
От компанията отричат да има нарушения на законодателството или злоупотреби с концесионния договор
От компанията отричат да има нарушения на законодателството или злоупотреби с концесионния договор Снимка: Лукойл

От компанията отричат да има нарушения на законодателството или злоупотреби с концесионния договор

Лукойл” обяви официалната си позиция по казуса с пристанище "Росенец", предава БТА. От компанията отричат да има нарушения на законодателството или злоупотреби с концесионния договор.

Публикуваме цялото становище на „Лукойл” без редакторска намеса:

ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД официално заявява, че всички публично отправени по наш адрес обвинения в контрабанда и други нарушения на територията на пристанищен терминал „Росенец“ не отговарят на действителността. Дружеството винаги изцяло е изпълнявало ангажиментите си по концесионния договор, сключен с Република България през 2011 година за срок от 35 години, и не вижда основания за неговото разтрогване.

Движението на енергийни продукти, тяхното съхранение и преработка са обект на строго регулиране по националното законодателство, европейското и международно право. Контролът, осъществяван от държавата, е ежедневен – от пристигане на танкера със суровина до отплаването му, натоварен с нефтопродукти.

Цялото отчитане на входящите и изходящите нефт и нефтопродукти на всички етапи се извършва чрез автоматизирани измервателни системи, които са свързани и в реално време предават данни директно на митническите власти. В съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове от декември 2020 г. е инсталирано постоянно видеонаблюдение, съгласувано и прието от митническите органи. Всякаква информация, свързана с дейността на терминал „Росенец", народните представители могат да поискат от Държавна агенция „Митници".

ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД инвестира значителни средства, за да изпълнява често променящите се нормативни изисквания, и оказва пълно съдействие на компетентните институции при реализирането на правомощията им.

Държавните органи редовно извършват контрол и проверки на пристанищен терминал „Росенец“. Не са констатирани никакви нарушения или отклонения от условията на концесията или нормативните изисквания, което се потвърждава от съответните протоколи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Пфу
    По-важно е кой ще плаща глобите след като осъдят държавата...?
  • 4
    3
    плюс-минус
    Не познавам тези проблеми, но може би има намесени зад кадър двама русенски братя!
  • 7
    2
    интересно
    концесията реално е на швейцарската „литаско“, на 100% ще има арбитраж, а кой ще спечели, как мислите - ние или ротшилд?!?
  • 6
    1
    daskal
    Ами след като всичко е толкова законосъобразно и прозрачно, трябва Лукойл да съди клеветниците в България, които петнят чистото ѝ име. Така излиза, нали? Щото концесията е интересна. Изминали са само 12 години от началото ѝ, а има още 23 според договора. Бая време!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари