Кабинетът даде 30 дни срок на "ЛУКойл" да предаде "Росенец"

0
Досега ръководството на рафинерията не е коментирало решенията на правителството
Досега ръководството на рафинерията не е коментирало решенията на правителството Снимка: БГНЕС

Досега ръководството на рафинерията не е коментирало решенията на правителството

След като в края на миналата седмица правителството взе решение да уведоми "ЛУКойл Нефтохим Бургас" за прекратяването на концесията на пристанище "Росенец", считано от днес - 15 август, рафинерията има 30-дневен срок да предаде обекта на комисия, назначена от министъра на транспорта, която ще състави протокол, съобщи БНР.

При отказ от страна на "ЛУКойл" да предаде съоръжението, министърът на транспорта трябва да отправи мотивирано искане до областния управител на Бургас да издаде заповед за изземане на обекта на концесията по реда на Закона за държавната собственост.

В правителственото решение от петък е записано, че в двуседмичен срок от отнемането на концесията на пристанищния терминал Министерството на транспорта и съобщенията поема оперативното управление на съоръженията в обекта, като възлага на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" да извършва пристанищните услуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    Адолф
    45 години се гъзихме на СССР , тогава нямаше проблем . Сега червените боклуци реват , щото няма от къде да покрадват. Комунизма - върховното зло на тази планета.
  • 3
    4
    До 1
    Адмирации за здраво мислещите българи!
  • 0
    3
    До 2
    Кажи нещо в същия дух за правителствата след 1944г,надупени на СССР и Русия впоследствие.Дали не беше по болезнено...
  • 16
    2
    ДоЦиганинаПодМен:
    По-педерастко правителство, нагъзено към САЩ и въртящо виртуозни свирки на посолство-ТО, България не е имала! Хубавото е, че няма да е за дълго! Всяка свиня дочаква своята Коледа!
  • -123
    1
    Българин
    Това е правителство което е изчистено от комунисти и комунизъм браво и успех
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари