Очакват се задръствания на Дунав мост през почивните дни

1
Министерството на външните работи на Румъния уведомява своите граждани да се подготвят за опашки и изчакване по българо-румънската граница
Министерството на външните работи на Румъния уведомява своите граждани да се подготвят за опашки и изчакване по българо-румънската граница Снимка: БГНЕС / Архив

Министерството на външните работи на Румъния уведомява своите граждани да се подготвят за опашки и изчакване по българо-румънската граница

За значително увеличение на времето за чакане на българските пътни гранично-пропускателни пунктове (ГКПП) предупреждават от Министерството на външните работи на Румъния.

Те уведомяват румънските граждани, които планират да пътуват до България, съответно до Гърция и Турция през страната ни, в периода 28 април - 1 май, да използват всички гранични пунктове и да се уверят, че имат достатъчно гориво, вода и храна за подобни ситуации.

“Румънските граждани, които се връщат в родината на 1 май, да вземат предвид възможността за значително увеличаване на времето за чакане при преминаване през ГКПП Русе, на мостовата такса. Препоръчително е да подготвят предварително точната сума за мостовата такса, а именно 2 (две) евро (монети с номинална стойност 1 евро или 2 евро) или 4 (четири) лева, като по този начин времето за изчакване за обработка и издаване на оправдателни документи като касови бележки, фактури или данъчни бележки може да бъде значително съкратено”, се казва в прессъобщение на министерството, предаде БТА.

Препоръчва се на румънските компании за международен превоз на товари или пътници, които преминават транзитно през българска територия през този период, да предприемат подходящи мерки за цялостно организиране на маршрутите за пътуване и установяване на работния график на шофьорите, като вземат предвид значително увеличеното време за чакане при преминаване на границите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари