Обявиха жълт код за 11 области на страната

1
Силният вятър ще духа в Северозападна и Югоизточна Българя
Силният вятър ще духа в Северозападна и Югоизточна Българя

Силният вятър ще духа в Северозападна и Югоизточна Българя

За София град и София област в районите, разположени в близост до северните склонове на Витоша, ще духа фьон с пориви до 20-24 m/s. В Югоизточна България ще се усили вятърът от югозапад и ще бъде със скорост 14-19 m/s.

НИМХ

В сутрешните часове на места в низините и котловините ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са между 11 и 16 градуса, в София – около 12 градуса.

Облачността ще е разкъсана, предимно висока, вечерта над северозападните райони ще се увеличи и вплътни.

През нощта срещу събота на места там ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще е до умерен, северно от планините и в Югоизточна България временно силен, поривист от юг-югозапад. С него дневните температури отново ще се повишат и максималните ще са между 23 и 28 градуса, а в София - около 24 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари