Общинския приют "заселва" кучета в Ново село

1
Общинските служители връщат в селото повече животни, отколкото са взели за маркиране
Общинските служители връщат в селото повече животни, отколкото са взели за маркиране

На 13 юни 2016 година се проведе поредната приемна на народния представител от Патриотичния фронт Искрен Веселинов и на общинските съветници от групата на „Патриотите, ВМРО, Глас народен“ адвокат Иво Пазарджиев и Мариета Волф.

Те се срещнаха с жители на Ново село, които разказаха за многото проблеми, с които непрестанно се сблъскват. Честите токови удари, бездомните кучета и нерегламентираните сметища бяха само някои от актуалните за населението теми.

Жителите разказват, че има дни в които електричеството спира по няколко пъти. Оплакаха се, че срещат сериозни финансови затруднения за справяне с последствията от непрестанните прекъсвания на електроподаването. През годините в които съществува този проблем, те са изпращали многократно жалби до електроразпределителното дружество, но към настоящия момент все още няма последствие. Народния представител и председател на КЕВР Искрен Веселинов се ангажира да съдейства лично за справянето с неприятната ситуация, която струва скъпо на жителите на русенското село. Веселинов припомни, че подобно усложнение се  констатира и при приемните в село Тетово и Червена вода.

Проблемът с бездомните кучета, според новоселчани, е пряко свързан със завишената популация на животните, наблюдаваща се в последно време. Опасното в случая е това, че се групират на глутници, влизат по домовете в търсене на храна, а често  нападат и малки деца. По думите на жителите, кметството има сключен договор с Общински приют за безстопанствени животни, които периодично събират кучетата, за да ги кастрират и маркират, но проблемът се явява тогава, когато общинските служители върнат в селото повече животни, отколкото са взели.

Нелегалните сметища, които се забелязват навсякъде из землището на селото, се оказват следващият по важност проблем за местното население. По думите на хората в последните няколко години се е установила тенденция контейнерите да се пълнят с трева, изхвърляна при почистване на дворовете, а битовите и строителни отпадъци (сред които дрехи, юргани, автомобилни гуми, непотребни тухли, цигли и т.н.) да се захвърлят навсякъде из природата. Този проблем се е зародил след като от кметството е съкратен отговарящият за събирането на битовите отпадъци. Местното население е бедно и предпочита вместо да дава пари за извозване на боклука до русенското сметище, да го изхвърли край близката гора или поляна. 

Общинските съветници се ангажираха да сигнализират отдел „Екология“ при Община Русе, тъй като и безстопанствените кучета и нелегалните сметища са именно в компетенциите на тази служба. Те поеха ангажимент пред присъстващите да спомогнат за намирането на най-доброто решение на проблемите на жителите на Ново село.

В края на приемната присъстващите задаваха въпроси относно предстоящите президентски избори и изразиха желанието си да има най-сетне обща кандидатура на всички патриотични и националистически организации, която да е способна да се противопостави на големите партии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари