„Общински Транспорт Русе“ иска още 2 милиона лева кредит

0
Средствата ще се използват за финансиране на ДДС по проект за закупуване на новите електробуси и тролейбуси
Средствата ще се използват за финансиране на ДДС по проект за закупуване на новите електробуси и тролейбуси Снимка: Община Русе

Средствата ще се използват за финансиране на ДДС по проект за закупуване на новите електробуси и тролейбуси

„Общински Транспорт Русе“ ЕАД иска Общински съвет – Русе, в качеството си на едноличен собственик на капитала, да даде своето съгласие дружеството да получи оборотно финансиране от кредитираща институция в размер на два милиона лева.

Това става ясно от докладна записка на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, внесена като извънредна точка за предстоящата на 16 юни сесия.

Според текста на докладната, средствата ще се използват за финансиране на ДДС по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за шосеен транспорт – електрически автобуси и тролейбуси за Община Русе“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и от държавния бюджет на Република България“.

Срок на кредита е до 18 месеца, лихвата по него – 2,5 % към момента на сключване на договора. Лихвата ще се състои от променлива база и твърда надбавка, като надбавката не може да надхвърля 2,15%. Освен това ще се плаща такса управление:

– за първата година – 0,5 % върху разрешения размер;

– за втората година – 0,5 % върху оставащия размер на главницата;

– такса ангажимент – 0,2 % върху неизползваната част от кредита;;

Основните средства за изпълнението на проекта в размер на около 39 млн. лв. са осигурени от държавния бюджет и Община Русе. Този кредит ще осигури необходимите средства за ДДС по оставащата част от проекта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1

    Ние подадохме лапа, той иска да ни налапа цялата ръка
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари