Общински съветник със сигнал срещу хотел "Космополитан"

10

Общинският съветник от „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ Траян Тотев, е подал питане до кмета на Община Русе, с което сигнализира за неправомерни действия от страна на персонала на хотела, разположен в централната част на града.

Според написаното в текста на питането десетки граждани ежедневно биват тормозени от работещи на въпросното място, при опит да паркират своите автомобили в пространството пред хотела. Неудобствата за русенци възникват ако те не са гости на „Космополитан“.

Тотев описва и конкретната ситуация. Пред входа на хотела от двете страни на платното за движение се поставят конуси, посредством които работещи в хотела „запазват“ паркоместа, за които иначе не си плащат в Община Русе. Това води до окупирането на пространството в района, при неспазване на никакви правила, без никаква официална сигнализация или маркировка, която да посочва, че паркирането в близост, е забранено, понеже паркоместата са частни.

Изключителен проблем, е че в хотела работят лица, сред които има такива с висока степен на агресивност и които не се свенят да отправят заплахи за живота и здравето на желаещите да спрат своите автомобили там граждани. Така у русенци се създава трайно усещане за съществуването на привилегировани лица, които стоят над закона.

Мястото е публично, но не е обозначено с никакви знаци, които да подсказват, че паркоместата са платени и принадлежат на хотела и неговите клиенти“ – пише Траян Тотев в текста на своето питане до кмета Стоилов.

Методите, използвани от служителите, изключително много напомнят тези, включени в арсенала на едни определени силови структури от близкото минало, за които вътрешното министерство твърди, че са разбити, а времената в които живеем, че начина на мислене, характерен за тях – отречен и отдавна отхвърлен. Изглежда обаче, че в центъра на европейският град, само на няколко метра от Община Русе, човек може да получи заплахи за своя живот само ако реши да паркира на необозначено място.

Логичният въпрос, който всеки си задава е какво ще направи Пламен Стоилов, за да преустанови тази порочна практика, въведена не без знанието на собственика на фирмата, стопанисваща хотела – „Хотел Космополитан“ АД гр. Русе, Красимир Ангелов Даков.                      

ПИТАНЕ

от  Траян Тихомиров Тотев

общински съветник от групата

на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН”

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

Десетки граждани ежедневно биват тормозени от персонала на хотел „Космополитан“, находящ се в гр.Русе, ул. „Добри Немиров“ №1, при опит да паркират автомобилите си, ако не са техни клиенти. Посоченият хотел се стопанисва от „Хотел Космополитан“ АД гр.Русе,  ЕИК 201344433. Търговското дружество се представлява от лицето Красимир Ангелов Даков.

Пред  входа на хотела от двете страни на платното за движение ежедневно се поставят конуси, с които служителите на хотела „запазват“ паркоместата. „Запазват“ ги за избрани от тях лица, гости или техни клиенти. Въпросната ситуация води до окупирането на пространството в района на хотела за тяхната фирма. Всичко това се случва без никаква официална сигнализация! Пред хотела няма нито вертикална, нито хоризонтална маркировка, която да обозначи, това че местата за паркиране са частни. Служителите на хотела са изключително агресивни и отправят преки заплахи за живота и здравето на хората, желаещи да паркират в района на хотела. По този начин гражданите започват да имат усещането, че в града има привилегировани лица, които стоят над закона. Мястото е публично, но не е обозначено с никакви знаци, които да подсказват, че паркоместата са платени и принадлежат на хотела и неговите клиенти.

Във връзка с описания по-горе проблем, моите въпроси към Вас са следните:

  1. Има ли места за паркиране, които са платени за ползване от хотел „Космополитан“?
  2. Има ли приближени до Вас бизнесмени, които получават протекция от Ваша страна, във връзка с нарушаване на общински наредби и законите в Република България?
  3. Поставянето на конуси по платното за движение, трябва ли да е съгласувано с общинската администрация и ако се извърши без такова съгласуване, подлежи ли на санкция?
  4. Какви мерки ще бъдат взети, относно това местата пред хотела да се използват от всеки гражданин, без той да чувства заплаха за живота си?

Настоящото питане е съгласно чл. 104 от ПОДОбСНКВОА и моля на него да ми бъде отговорено както писмено, така и устно, съгласно разпоредбата на чл. 105 от ПОДОбСНКВОА.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари