Русенци могат да подават сигнали за миризми директно в сайта на „Линамар"

1
Това може да стане чрез контактна форма на интернет страницата на дружеството, обясниха от РИОСВ - Русе
Това може да стане чрез контактна форма на интернет страницата на дружеството, обясниха от РИОСВ - Русе Снимка: Facebook / Linamar Light Metals Ruse EOOD

Това може да стане чрез контактна форма на интернет страницата на дружеството, обясниха от РИОСВ - Русе

Сигнали за миризми с потенциален източник „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД могат да се подават освен чрез възможностите, предоставени от РИОСВ - Русе и чрез контактна форма на интернет страницата на дружеството. Това е едно от предписанията, дадени на оператора при контролна проверка през август, съобщиха от екоинспекцията.

Това е адресът на контактната форма. Достъп до нея е осигурен и чрез интернет страницата на РИОСВ - Русе.

В комплексните разрешителни (КР) на инсталациите, от чиято дейност могат да се отделят интензивно миришещи вещества е записано специално условие, в което е указано, че притежателят е длъжен при получени оплаквания за миризми да предприеме незабавни действия за идентифициране на причините за появата им и да предприеме мерки за предотвратяване/отстраняване на емисиите на интензивно миришещи вещества, генерирани от дейностите на площадката. Такова условие има и „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД. Дублирането на сигналите, подадени чрез зеления телефон, платформата на интернет страницата на инспекцията или тел. 112 дава допълнителна възможност да се осъществи по-строг контрол за спазване на това условие и ще подпомогне контролната дейност на инспекцията спрямо оператора.

РИОСВ - Русе ще следи за спазване на условието за интензивно миришещи вещества чрез допълнителни справки за постъпилите в дружеството оплаквания, за което също е дадено предписание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    vili bec
    Пенчо Милков е лъжец и прехвърли топката и избяга от отговорност на големият замърсител.А как се заканваше,как се кълнеше при всъпването си в длъжност,че ще реши проблема на Русе.
  • 0
    6
    И кой
    е администратор на платформата на предприятието?!? Не може да се възлага контрола от нарушенията на нарушителя, той да си ги установява и премахва, при положение че е наясно че замърсява. Каква е тая малоумщина. Проблемът е в даденото комплексно разрешително, след като изначално е било ясно че е бил налице проблем. Защо след като се установени многобройни нарушения, не се запечата предприятието замърсител ?!? Работниците ще бъдат в принудителен престой и фирмата ще бъде длъжна да им плаща престоя. България е една голяма хартийна държава, едни пишат, други отговарят че се правят че работят, трети на хартия санкционират без да изпълняват наказанията, прокуратурата не се самосезира за неизпълнение на функции на държавните институции като РИОСВ , дирекция екология и други, от които произтичат значителни обществени последици свързани с увреждане на здравето на цял един град. Не ми е известно до сега, въпреки текстовете в закона, някоя институция да е била разследвана и осъдена за неизпълнение на задължения пряко произтичащи от закон, водещи до вредни обществени последици
  • 4
    5
    Vando
    Смисъл от сигнали- няма! Просто трябва да се премахнат източниците на мръсен въздух и миризми!!! Стига тези от Риосв са се правили на ощипани госпожици! Вятъра бил виновен,атмосферното налягане било незнам каквоси и дрън дрън!!! СТИГА !!!
  • 11
    4
    Само Минавам
    "...е записано специално условие, в което е указано, че притежателят е длъжен при получени оплаквания за миризми да предприеме незабавни действия за идентифициране на причините за появата им и да предприеме мерки за предотвратяване/отстраняване на емисиите на интензивно миришещи вещества..." Сериозно!? Кой изготви това недоразумение? Някой иска да ме убеди, че замърсителят не знае че замърсява? А защо тогава замърсява само нощем, когато хората спят и няма да се вдигне голяма врява? Очевидно, че замърсителят много добре знае, кое колко замърсява и мирише - ние какво точно ще правим с тези писма? Ще си избираме кой ден от седмицата на какво да ни мирише? Защо направо не включите и арменският поп в списъка? Коментар №2 е много прав!
  • 12
    3
    Василена
    Точният адрес е: [email protected]
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари