"Общински автотранспорт" иска заем от общината да купи 12 тролея

1
Предложението е внесено от кмета Пенчо Милков за гласуване от общинските съветници
Предложението е внесено от кмета Пенчо Милков за гласуване от общинските съветници Снимка: Dunavmost

„Общински автотранспорт“ иска заем от Община Русе да купи 12 рециклирани тролейбуса, а предложението е внесено от кмета Пенчо Милков за гласуване от общинските съветници на предстоящата сесия.

В бизнес плана за развитието на „Общински транспорт Русе“ за периода 2021-2022 г. е планирано закупуване на 20 броя употребявани тролейбуса. При извършване на тази инвестиция дружеството ще подмени значителна част от автопарка и ще подсигури подвижния си състав за следващите няколко години с еднотипни машини, което е от изключително значение за ежедневната експлоатация и поддръжка, и за нормалното осъществяване на дейността.

Инвестицията е на обща стойност до 900 000 лева без ДДС, като доставката на транспортните средства е на две етапа – 12 броя през 2021 г. и 8 броя през 2022 г. За закупуването на първата партида от 12 тролейбуса са необходими 540 000 лв. без ДДС, които са платими през юни/юли 2021 г. Останалите 8 тролейбуса са на стойност от 360 000 лв. без ДДС и са платими през м. март 2022 г.

Към настоящият момент, при отчитане на всички бъдещи приходи и разходи, търговското дружество не може да осигури финансирането на планираните инвестиции за закупуване на първата партида тролейбуси. Търговското дружество приключва първото тримесечие на 2021 г. със загуба в размер на 25 000 лева. Във връзка с това Александър Георгиев – изпълнителен директор на „Общински транспорт Русе“, търси финансова подкрепа на общинското дружество чрез предоставяне на заем от Община Русе.

Общината предлага на дружеството да бъде предоставен паричен заем в размер на 540 000 лева, който да бъде отпуснат еднократно за закупуване, доставка и пускане в експлоатация на 12 броя употребявани тролейбуса. Финансовите средства да се предоставят чрез сключване на договор за паричен заем, при годишна лихва в размер на 1,24% и срок за връщане – 31.12.2024 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари