Ще спонсорира ли Община Русе трите клуба "Дунав" и през 2024 година?

3
Внесено е предложение за гласуване в Общинския съвет
Внесено е предложение за гласуване в Общинския съвет Снимка: Dunavmost

Внесено е предложение за гласуване в Общинския съвет

Община Русе ще спонсорира и през 2024 г. трите клуба „Дунав“ - Русе по футбол, баскетбол и волейбол. Предложението е внесено за гласуване на предстоящата сесия на Общинския съвет, предава Русе Медиа.

Сдружение „Футболен клуб Дунав от Русе“ е поискало 80 000 лв. за подпомагане на клуба по пътя към първото и най-престижно ниво на българския футбол, а именно участие в Първа лига. Мотивировката е, че клубът ще представлява Русе на почти всяко ниво в структурата и йерархията на българския футбол, като в предложението е посочен конкретен пакет от ползи за община Русе.

Сдружение „Спортен клуб по баскетбол Дунав-Русе-2016“ посочва, че от първата година клубът работи по програма за развитие на баскетбола сред подрастващите, като всяка година я доразвива. През изминалата година клубът постигна най-значимия си успех в мъжкото направление, а именно спечелването на шампионска титла при момчетата U17 г, която е първа в историята на града ни. Момчетата от отбора и техните треньори бяха отличени с приза за отбор № 1 на Община Русе на церемонията по присъждане на наградите „Спортист на годината за 2023 г.“

През изминалата година „Спортен клуб по баскетбол Дунав - Русе - 2016“ регистрира женски отбор за участие в А група жени за сезон 2023-2024 г. като с участието си в най-силното първенство на България при жените клубът има желание да възроди интереса на русенци и да върне славата на Русе като сериозен фактор в женския баскетбол. От ръководството на клуба заявяват желание за спонсорство в размер на 60 000 лв., които ще позволят на клуба да продължи да развива баскетбола като масов спорт посредством изграждането на подходяща инфраструктура и набавяне на пособия в училищата. Освен това от баскетболният клуб предлагат конкретен пакет от услуги в полза на Община Русе.

Сдружение „Спортен клуб по волейбол - Дунав“ заявява желание за спонсорство в размер на 70 000 лв., като се ангажира да преследва класиране в „Ефбет Суперволей лига“ на България и развитие на детско-юношеската школа на клуба. През настоящият сезон волейболният отбор на Дунав завърши редовния сезон без загубен мач и продължава с отличните си игра и в плейофната серия. Срещу получените средства от „Спортен клуб по волейбол-Дунав“ предлагат да изпълнят конкретни дейности за популяризиране на Община Русе.

С настоящето предложение отново изразяваме своята отговорна позиция за развитието на колективните спортове в град Русе, като предлагаме отборите на „Футболен клуб Дунав от Русе“, Спортен клуб по баскетболДунав - Русе - 2016“ и „Спортен клуб по волейбол- Дунав“ да бъдат подпомогнати със заявените финансови средства“, казват от общинската администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Фен
    Защо не иска Община Русе да спонсорира Дунав? Змия ли има в кесията си,че не може да я развърже.
  • 2
    3
    mischi
    В града има още десетки клубове, които не получават субсидии от общината, но работят и бележат спортни успехи! Защо горните три клуба са привилегировани и получават общински пари, а другите не?
  • 6
    2
    баскетбол
    Баскетболът лапна 70к миналия сезон с 'мъжки' отбор от юноши и тренера. Сега пак не им стигат нещо. За сметка на 'мъжкия' има пък 'женски' отбор - пълен непрофесионализъм. На Виденов му се видяха малко кинтите и избяга в София при федерацията - нали ще е послушен. Волейболът и футболът поне поддържат мъжки отбори от дълго време, а волейболът дори записа успехи тази година. Но баскетболът е очевидно някаква схема за точене на общината тъй като за 6-7г. новата управа разби мъжкия отбор, а сега се крие под полите на момичетата. Таксите дори няма да ги споменавам.
  • 6
    1
    Дунав
    Онези 50 кучки в общинския съвет, дали ще посмеят да откажат тази малка, но необходима инжекция за спорта?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари