Общината разкри как се бори със зимното бедствие

1

Над 25 см е снежната покривка само от тази нощ в община Русе.

21 машини работят в момента на територията на града и разчистват уличните платна, а 4 роторни снегорина се ползват за тротоарите. Кметът Пламен Стоилов разпореди на снегопочистващите фирми да привлекат още техника и да се работи денонощно, съобщиха от Община Русе.

Тази сутрин, по време на заседание на щаба за действие при тежки зимни условия стана ясно, че всички населени места в Общината имат ток и вода, а пътищата са проходими при нормални зимни условия. Градският транспорт също се движи, но със закъснение, а малогабаритна техника разчиства спирките.

Разчистват се паркингите и местата за кратковременно паркиране, които до края на тази седмица ще могат да се ползват безплатно от гражданите за тяхно улеснение. 

Снегопочистващите фирми са запасени със сол и препарат за размразяване – айсбигон, предвид очаквания валеж и в края на тази седмица.

Към момента обстановката в града е нормална при зимни условия – тротоари, спирки и улици се почистват с наличната техника.

Ситуацията е сложна, затова отново призовавам гражданите да пътуват само в краен случай. Водачите на автомобили могат да паркират на общинските паркинги, които разчистваме, за да не се получават струпвания в малките улици и да не се пречи на снегопочистващата техника. Нека водачите да са дисциплинирани и да не спират на бус лентите, за да осигурим нормални условия за движение на градския транспорт. Също така апелирам гражданите, които разчистват колите си - да не хвърлят снега върху почистените пътни платна, а в градинките“, заяви г-н Стоилов.

 „Щабът за действие при тежки зимни условия на Община Русе работи денонощно и правим всичко възможно да осигурим на гражданите сигурност и спокойствие“, заяви координаторът и директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“ г-н Спасимир Димитров.

Показваме ви снимки на улица в централната част на града. Сами можете да видите колко е изчистен снега и в какво състояние е улицата.

На две от снимките се виждат работници с гребла, които се борят със снега. Браво на тези хора! В този кучи студ да са навън и да се опитват да изчистят всичкия натрупан сняг си е геройство!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари