Усложнена зимна обстановка в община Русе

6
В село Бъзън няма нито ток, нито вода
В село Бъзън няма нито ток, нито вода Снимка: Община Русе

В село Бъзън няма нито ток, нито вода

В община Русе е усложнена обстановката поради снеговалежа тази нощ. Приоритетно се почистват главните пътни артерии, маршрутите на обществения транспорт и около лечебните заведения, съобщават от Общината. Десетки машини и стотици хора са ангажирани със снегопочистването във всички населени места от общината.

В града главните улици са проходими, като се работи поетапно и за почистването на останалата част от пътната мрежа. Пътищата между селата са проходими в зимни условия, като има паднали дървета и навявания, които затрудняват движението в някои участъци. Затворени са Републикански път I-2 Русе-Варна и Републикански път II-21 Русе-Силистра.

Към момента девет села са без електрозахранване - Хотанца, Долно Абланово, Тетово, Ново село, Николово, Бъзън, Просена, Семерджиево, Ястребово и кварталите Образцов чифлик, Средна кула и Долапите. В село Бъзън е прекъснато и водоподаването поради липса на ток. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите.

Основен проблем в цялата община са стотиците изпочупени клони и дървета поради мокрия и тежък сняг. По тази причина е спрян тролейбусния транспорт в града. Движат се само само електробуси и автобуси заради паднали клони по контактната тролейбусна мрежа, като се работи активно по тяхното премахване и възстановяването на електрозахранването. Нанесени са материални щети на автомобили и се препятства движението по улици и междуселски пътища. Десет екипа на Общината, ПБЗН-Русе и фирмите за снегопочистване поетапно ги отстраняват в града, а в малките населени места това се осъществява от екипите на кметствата. Към момента няма подадени сигнали за бедстващи хора.

Община Русе приканва жителите да не предприемат пътувания с автомобилите си в града, за да не се възпрепяства дейността на снегопочистващите фирми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    daskal
    До 7 - Никой, къде ги видя тези 30 см сняг?
  • 6
    7
    Никой
    Глобално затопляне..зелена енергия...?30 см сняг и бедствено положение... Система за оповестяване?😁Електронни рецепти? Онлайн обучение?Какво се оказа без електричество..няма нищо ❄️❄️❄️ Онлайн не става да се рине и сняг..
  • 13
    6
    Наблюдател
    Не съм видял снегорин. Дори бобкат. Чистят само около общината. Положението е усложнено, защото имаме такъв кмет.
  • 13
    5
    Гошо
    Някой видя ли снегорин по улиците?
  • 11
    4
    Курти от пиперково
    Ужас ам сега ко ши прайми ? Падна 2 см. сняг обявявайте бедствено положение моментално.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари