Община Ценово се сдоби с нов електромобил

2

С нов електромобил се сдоби Община Ценово

Община Ценово е сред малкото в страната, която вече притежава нов електромобил. Превозното средство е закупено със средства от Инвестиционната програма за климата на Националния доверителен екофонд. По този начин общинската администрация се включи и подкрепи инициативата на редица световни организации за намаляване на емисиите от парникови газове. След представяне на документите бяха одобрени  тринадесет общини от цялата страна. По проекта за насърчаване използването на електрически превозни средства бяха осигурени 20 000 лева, а общината участва със съфинансиране от близо 16 000 лева.

Новият автомобил вече се използва активно от служители на общинската администрация при изпълнение на ежедневните им задължения. С едно зареждане на батериите могат да се изминат около 250 километра. Пътуването е изключително икономично дори и при сегашните високи цени на електроенергията. Предстои да се закупи и зарядна станция, с което ще се ускори възстановяването на батерията,

Според специалисти електромобилът е много компактен, лесен за управление и паркиране, а в същото време изключително удобен за водача и пътниците. Превозното средство е абсолютно безшумно и предпазва околната среда от замърсяване. Според нормативните разпоредби електромобилите са освободени от данък и имат право на безплатно паркиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари