Община Русе: За новата ни транспортна схема са необходими 90 превозни средства

0
Оперативна програма „Околна среда“ осигурява 35 електрически превозни средства
Оперативна програма „Околна среда“ осигурява 35 електрически превозни средства Снимка: Dunavmost

90 превозни средства са необходими за новата транспортна схема на Община Русе, Оперативна програма „Околна среда“ осигурява 35 електрически превозни средства.

Това съобщи Никола Кибритев, директор дирекция „Европейско развитие” в Община Русе, предаде радио Фокус.

Той обясни, че ефектът от ОПОС е огромен и уточни, че ще се търсят варианти за закупуването на останалите превозни средства. „Инвестициите в обществения проект и този проект са изключително важни за Русе, тъй като от много години подвижният състав не е обновяван. За да се поднови изцяло автопаркът работихме по изграждането на нова транспортна схема. В момента транспортната схема на Общината е от 1984 година.

По Оперативна програма „Околна среда“ се предвижда да бъдат доставени 20 електрически автобуса и 15 тролейбуса за обществен транспорт. Предвижда се доставка и монтаж на 20 станции за зареждане в тролейбусно депо и 4 станции за бързо зареждане чрез пантографи, които осигуряват връзка между електрически превозни средства с контактната мрежа“, коментира Кибритев. Той каза още, че общият размер на инвестицията е 46,8 млн. лв., а ОПОС осигурява 39 млн. лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари