Община Русе: Системно се разхвърлят умишлено отпадъци из града

2
Снимки и видеозаписи са предадени на полицията, обясни заместник - кметът Димитър Недев
Снимки и видеозаписи са предадени на полицията, обясни заместник - кметът Димитър Недев Видео: Русе Медиа

Снимки и видеозаписи са предадени на полицията

Случаят с умишлено разхвърляните боклуци в района на гарата в Русе, за който вчера сигнализираха от сметопочистващата фирма „Нелсен Чистота“, не е единичен, заявиха от Община Русе

Във времето са получавани множество такива сигнали, а на място са засичани и хора, които просто изсипват торбичката с отпадъци до контейнера вместо вътре в него. Вчерашният случай обаче е фрапиращ с голямото количество смет, което е било целенасочено разхвърляно.

След подадения сигнал от „Нелсен Чистота“ за изваждане на отпадъци от чували и разпиляването им на територията на града, за което има и видео от камери, сме предали всички видеа и снимки към полицията. Надяваме се органите на реда да установят извършителите. Много ми е странно поведението на хората, които разпръскват боклука из градинки и край контейнери. Смятам, че всеки трябва да има гражданска позиция, тъй като чистотата е важна за всички жители на Русе“, коментира зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев, цитиран от Русе Медиа.

В един от случаите камерите са заснели как едно лице вади два чувала, отнася ги далеч от контейнерите, а после са разпокъсани и разпилени около дървета и в пешеходна зона. Разширяващата се мрежа на видеонаблюдението помага за засичане на нарушенията, като се работи в партньорство с полицията и други учреждения, каза още зам.-кметът Димитър Недев.

Той припомни, че съгласно Закона за управление на отпадъците за изхвърляне на боклук извън регламентираните места има солени санкции за физически и юридически лица. За физическите лица при първо нарушение глобата е от 500 до 1000 лв., а за фирмите – от 1000 до 5000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Лора
    Човека Ви го каза преди време , че материала не е много качествен ама Вие не му повярвахте. Свиквайте.
  • 9
    6
    Милен
    Не разбрахте ли? Тези нови контейнери не стават, по са зле от онези "танкове" от времето на соца. По зле са и от последните преди тях. Разделното събиране е като да въвеждаш "зелената" сделка в първобитния строй. Вижте фирмите които сортират отпадъци, плащат минимални заплати, даже циганите не работят там, иска им се всичко да е сортирано, разходи да няма, всичко да се усвоява. Ами няма как да стане, по-голямата част от хората обедняват, озлобяват се, други пък са в космоса - паркомати, зелена енергия, електрически автомобили и други подобни глупости.
  • 7
    5
    До хахавейков
    За никакви тролове не става въпрос, а за истина. А това, че не коментирате чистотата в града, а "плюете" напосоки, говори, че Вие сте трол. Кой ще спечели общинските избори ще видим, те наближават. Нека тогава да се коментира. А сега въпросът е за мръсотията в града. Русе никога не е бил толкова мръсен и това е истината.
  • -7
    4
    znaq
    mn feik klip4eta ama za babite e dostatu4no da povqrvat :D
  • 0
    3
    Ха-ха-ха
    Това са герберастките тролчета на гнома СтоилОФФ и мумията НуЛеф! Искат да правят мръсно на другия гном-любовчия Пенчо Микрофоня! Не че на следващите избори някоя от тези умиращи партийки ще класира кмет де. Достатъчно се ос-раха и двамата! Русенци, мислете, идват избори! Да не ни се смее пак цяла България, че сме уж интелигентни хора, а сме града на БКП и ИТН!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари