Община Русе получи като дарение четири екотабели

0

Днес, зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева получи дарение за Община Русе – четири екотабели. Те са изготвени по идея на Българо-американска кредитна банка и Фондация „Зелена вселена“ в Националната кампания „Нарисувай екотабела и опази своя роден край“.

На срещата присъства създателката на проекта Йова Петрова, ученичка в 5 клас, в Средно общообразователно училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“. Гости бяха и представител на Българо-американската кредитна банка Нина Аврамова, бащата на талантливото момиче Димитър Петров, учителката й по изобразително изкуство Галина Панова и директорът на Дойче шуле в Русе Пламен Иванов.

Г-жа Кръстева поздрави даровитото дете, като заяви, че подетата инициатива, в която се включва младото поколение е изключително полезна, тъй като още в ранна възраст децата стават част от опазването на околната среда. Подобни проекти ги правят съпричастни с екологичните процеси, като дават добър пример на подрастващите.

В идеята, децата да са по-близо до природата, се включват 1840 деца, от 102 Общини и 181 училища от цялата страна, като само от Русе са се включили 7 на брой. 80-те най-добри творби от конкурса бяха изложени в галерията „Кредо“ в София, а русенката Йова спечели едно от първите 10 места за най-добра рисунка. Акцент в нейната творба беше екологичното състояние и опазване на река Дунав. Освен приза, тя получи и екопакет, който включва палатка, спален чувал и други туристически принадлежности. За своето училище Йова спечели мултимедия, а нейните екотабели ще бъдат разположени в града, напомняйки колко важно е да съхраним и опазим околната среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари