Община Русе дарява 183 компостери

2
Те ще бъдат получени от физически лица и институции
Те ще бъдат получени от физически лица и институции Снимка: iStock

Общинският съвет ще гласува на предстоящата сесия дарение на компостери от страна на община Русе за жителите на няколко квартала и детски заведения.

За втора поредна година общината провежда собствена инициатива за внедряване на компостирането и приучаване на жителите към екологосъобразно управление на отпадъците. За целта тя е закупила със собствени средства 183 компостера. От тях 122 броя ще бъдат предоставени на жителите на гр. Русе, кварталите „Средна кула“, „Долапите“, ДЗС и „Образцов чифлик“, а останалите 61 броя – на детски градини и училища на територията на общината.

Процедурата по одобряване на кандидатите е извършена след приема на заявления от собствениците, с приложено копие от нотариалния акт, удостоверяващ собствеността на имота. Критерият за подбор е площта на имота. От подбора се изключват имоти в режим на етажна собственост и извън посочения обхват.

За компостерите, които ще бъдат предадени на училищата и детските градини, са подадени заявления от директорите на образователните институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук