Община Русе отпуска по 50 лева на пенсионери, преболедували Ковид-19

4
Предстои предложението на кмета Милков да бъде гласувано на сесия на Общинския съвет
Предстои предложението на кмета Милков да бъде гласувано на сесия на Общинския съвет Снимка: Община Русе

Да се отпуска еднократна целева финансова помощ за периода за второто полугодие на годината в размер на 50 лева на преболедували COVID 19 пенсионери

Това предлага кметът Пенчо Милков на Общинския съвет.

За целта бюджетът трябва да задели 20 000 лева.

В условия на борба с COVID 19, община Русе полага усилия за справяне със създалата се рискова ситуация и реализира дейности и проекти, с цел превенция и оказване адекватна подкрепа на нуждаещите се граждани, заболелите лица и лицата, поставени в задължителна изолация, се посочва в докладната.

От извършено проучване и анализ на ситуацията става ясно, че най-голяма необходимост от допълнителна подкрепа за лечение от COVID 19 и преодоляване на последиците имат лицата, които са с изключително ниски доходи, без подкрепяща среда и живеят на прага на линията за бедност: в невъзможност да си закупят лекарства за домашно лечение или поддържащо лечение.

-  1052 са лицата, които получават социални пенсии – за старост и инвалидност и

- 1198 са лицата над 70 годишна възраст, които получават минимален размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст  – 300 лв.

"Предвид гореизложеното и с цел оказване на подкрепа на най-нуждаещите се лица на територията на община Русе, за лечение от COVID 19 и преодоляване на последиците, предлагам община Русе да отпуска финансова помощ в размер на 50,00 лв. /Словом: Петдесет лева/ от бюджета на общината за период до 31.12.2021г.", предлага Милков.

За получаване на помощта нуждаещите се граждани следва да подадат заявление, към което да приложат документи, удостоверяващи прекарано заболяване от  COVID 19,  получавани доходи и проведено лечение

 

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари