Община Русе: Не можем да реконструираме проблемното кръстовище

0
Отговорът на Общината на питането на Мариета Волф за проблемно кръстовище
Отговорът на Общината на питането на Мариета Волф за проблемно кръстовище

"Посоченото като проблемно кръстовище в кв."Чародейка Север" на ул."Изгрев" е построено по проект към Оперативна програма "Регионално развитие" и въведено в експлоатация на 13 декември 2015, поради което Община Русе не може да извършва мащабни реконструкции там към този момент".

Това заяви зам.-кметът инж. Димитър Наков в отговор на питане от страна на общинския съветник Мариета Волф ("Патриотите, ВМРО и Глас народен"), информира ТОП НОВИНИ. 

Волф бе отправила запитване след сигнали от граждани, че новопостроеното кръстовище създава проблеми, сред които тесни ленти под остър ъгъл, с високи бордюри и островчета, затрудняващи снегопочистването в зимните месеци, както и достъпа на специализирана техника като линейки и пожарни. 

Бе отправено питане и за необозначена спирка на градския транспортм както и липса на пешеходни пътеки в близост до нея. На това бе отговорено, че предстои инсталиране на нов пътен знак, обозначаващ спирката, тъй като предишният е бил откраднат. Инж. Наков направи и уточнение, че не във всички случаи спирките на градския транспорт се оборудват с навеси - предимно в крайни спирки или с малко пътници, какъвто е настоящия случай. Не е задължително и да се поставят пешеходни пътеки на автобусните спирки, като в конкретния случаи подобна не е необходима. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари