Община Русе набира проектни идеи до 9 май

0
Насоките за кандидатстване по програмата за интегрирано градско развитие бяха представени от Община Русе
Насоките за кандидатстване по програмата за интегрирано градско развитие бяха представени от Община Русе Снимка: Община Русе

Насоките за кандидатстване по програмата за интегрирано градско развитие бяха представени от Община Русе

В зала „Свети Георги“ в сградата на Община Русе днес се проведе информационно събитие, организирано от местната администрация, на което бяха представени насоките за кандидатстване по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027.

По процедурата Община Русе е в качеството си на териториален орган, отговорен за подбора на проектните идеи.

В рамките на събитието бяха дадени разяснения за възможностите и етапите за кандидатстване с проектни идеи, допустимите кандидати и дейности, както и сроковете по оценка и приоритизация на проектните идеи. В процеса на подаване на проектни идеи могат да участват всички заинтересовани страни на територията на общината:

- Държавни органи;

- Областни администрации;

- Общински власти на всички градски и селски общини в съответствие с териториалния обхват на допустимите дейности;

- Представители на гражданското общество (неправителствени организации, организации на работодатели и на синдикати, фондации);

- Представители на бизнеса (предприятията);

- Научна и академична общност, вкл. училища и висши учебни заведения;

- Сдружения на собственици на сгради в режим на етажна собственост;

- Лечебни заведения, държавна или общинска собственост, само в партньорство съответно с Министерството на здравеопазването (в случай на държавна собственост) или общината (в случай на общинска собственост);

- Културни институти.

Допустимите дейности по програмата са: Инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическата активност; Енергийна ефективност; Устойчива мобилност, вкл. градска мобилност; Пътна инфраструктура, функционални връзки и пътна безопасност; Зелена градска инфраструктура и сигурност в обществени пространства; Образователна инфраструктура; Здравна инфраструктура; Социална инфраструктура; Жилищно настаняване; Култура, спорт и туризъм.

Представени бяха и интегрираните проектни идеи, с които Община Русе планира да кандидатства по програмата, с цел получаване на финансиране.

Ресурсът, заделен за Община Русе по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“, е 51,2 млн. лв., като срокът за подаване на проектни идеи е 9 май.

На събитието присъстваха представители на различни групи местни заинтересовани страни и потенциални кандидати на територията на общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари