Община Русе купи жилищни фургони за крайно нуждаещи се

0
Целта на покупката е увеличаване на способностите на общината за реакция в извънредни ситуации
Целта на покупката е увеличаване на способностите на общината за реакция в извънредни ситуации Снимка: Община Русе

Целта на покупката е увеличаване на способностите на общината за реакция в извънредни ситуации

Два жилищни фургона, предназначени за временно пребиваване на крайно нуждаещи се граждани, бяха закупени и доставени на Община Русе. Идеята за тяхното придобиване е на кмета Пенчо Милков, като целта е непрекъснато нарастване способностите на общината за реакция в извънредни ситуации.

Фургоните са изработени от метална носеща конструкция, като стените и покривът са изградени от сандвич панели с изолация. Те са с дължина от 6 метра, широчина – 2,40 метра и височина 2,50 метра. Жилищните контейнери са оборудвани със санитарен възел с душ кабина, мивка със секционен кухненски шкаф и вграден котлон с две гнезда, както и бойлер с вместимост 50 литра. Фургоните са с алуминиева и PVC дограма и врати, като разполагат с електрическа инсталация, включваща осветление, контакти и ел. табло. Подовата настилка е ламиниран паркет, под който са наредени хоризонтални плоскости, водоустойчив шперплат и изолационна подложка. Предстои дооборудването им с легло, спално бельо и завивки.

Сред приоритетите, залегнали в управленската програма, остава възстановяването на капацитета на местната администрация да се грижи за гражданите в случаи на бедствия, криза и други извънредни обстоятелства, като за целта и през следващата година ще бъдат отделени необходимите средства от общинския бюджет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    До 3
    А така, сега това остава, да изпращаме римляните пардон ромите на хотел. Ти си явно малоумен. И без нова не работят, само помощи искат. Интересно ми с коня ли ще влезат в хотела. А дали накой хотелиер ще ги приеме? Ако толкова са ти мили ромите приеми ти у вас. Да те окрадат, някоя ало измама да ти спретнат, недай боже да се разгонят, че тогава всичко женско под ножа. В злобота си, разкриващ и тъпотията си.
  • 2
    4
    нагло
    хотела е до време, фургона за цял живот :Д
  • 4
    3
    daskal
    Такива футгони да се ползват от усраинските дезертьори, а българите, нуждаещи се, пращайте на хотели!
  • 12
    2
    Happy
    Идеята на Менчо е след като през 2023 година вече няма да е топлата сграда с дащно местенце и след като беше "поканен" от бившата си половинка да напусне апартамента, да ползва единия фургон като крайно нуждаещ се.
  • 11
    1
    ...
    А не може ли просто, крайно-нуждаещите се да ги пращат на хотели по Черноморието?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари