Община - Русе иска Хиподрума, за да направи Център за конен спорт

3
Още през 2018 г. тогавашната администрация бе направила постъпки за прехвърляне на собствеността, но процедурата не се реализира
Още през 2018 г. тогавашната администрация бе направила постъпки за прехвърляне на собствеността, но процедурата не се реализира

Община Русе иска да направи Център за конен спорт, като за целта придобие собствеността върху Хиподрума по пътя за Николово.

Тази идея не е нова, тъй като още през 2018 г. тогавашната администрация бе направила постъпки за прехвърляне на собствеността, но процедурата не се реализира, пише Русе Медиа.

Сега местната власт отново предлага да стартира процедура по безвъзмездно придобиване на право на собственост от страна на Община Русе, върху имот – публична държавна собственост, в местност „Орта Екенлик“. Обектът се стопанисва и управлява от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) към Министерството на земеделието, храните и горите.

От 1997 г. за ИАСРЖ имотът и сградите са в режим на отпаднала необходимост, тъй като тогава е закрит конезаводът в Русе и няма селекционна и развъждаща дейност. Цялата инфраструктура и сграден фонд на територията на имота винаги се е поддържала и изграждала от лицензираните спортни клубове – наематели на обекта, а в последните 2 години и с подкрепата на Община Русе.

Намерението на Община Русе е съвместно с лицензираните клубове по конен спорт в града да се създаде Център за конен спорт Русе (Equestrian Sport Center Ruse), където да се провеждат уроци по езда за деца, любители и спортисти, да се обучават и развиват спортни коне, да се организират спортни тренировъчни лагери по конен спорт, турнири и държавни първенства по конен спорт от всички дисциплини, включително и международни състезания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари