Община Русе е недоволна от забавянето на проекта за водния цикъл

2
Общината изиска приоритетно да се завършат обектите покрай училищата, детските градини и кръстовищата, обяви зам.-кметът Магдалина Илиева
Общината изиска приоритетно да се завършат обектите покрай училищата, детските градини и кръстовищата, обяви зам.-кметът Магдалина Илиева Снимка: Dunavmost

Липсва координация между възложителя и изпълнителите на Водния цикъл, заявиха от Община Русе

Днес в зала „Свети Георги“ се проведе междинна пресконференция по проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД – Русе“. Целта е да се запознае обществеността докъде е стигнало дружеството с изпълнението на Водния цикъл. На срещата присъстваха и заместник-кметовете инж. Магдалина Илиева и Димитър Недев.

ВиК манипулира общественото мнение, като прехвърля отговорността за забавянето по проекта с разрешителните за временна организация на движението. Реално проблемът е в липсата на координация между възложителя и изпълнителите на Водния цикъл“, заяви заместник-кметът Димитър Недев в обръщението си към ръководството на ВиК и възложителя на проекта за над 128 млн. лв. Според Недев Община Русе в повечето случаи получава искания за временна организация на движението ден-два преди затварянето на улиците, които ще се разкопават. Едва 10% от всички съгласувани ограничения биват спазени в срок от дружеството. Това допълнително удължава завършването на проекта и създава огромни неудобства на русенци.

От ВиК дружеството не успяха  да се ангажират с крайни дати за изпълнението на заложените до момента улици в Русе, които трябва да бъдат асфалтирани и пуснати в движение. Проектът, който трябва да изгради канализация в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“, се очаква да приключи в срок до 2 месеца.

Изискваме от ВиК да приключат с асфалтирането на улиците пред учебните заведения и с кръстовищата, тъй като учебната година започва утре и това ще създаде допълнително напрежение на родителите“, каза Магдалина Илиева. Тя поиска от ръководството на дружеството да се изпълни заложеното асфалтиране на улиците в града, преди да започне следващият етап, както и по-стриктен надзор над приключените обекти.

Повече от месец Община Русе свиква срещи между изпълнителите на отделните строителни обекти от проекта, за да се подобри координацията помежду им и да не се стига до едновременно затваряне на ключови улици и обходните им маршрути, припомниха от администрацията. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    9
    Стефан
    Слаб контрол и липса на солени глоби е проблема. Новият управител на В и К Русе е човек на ДПС. За неговото назначаване платиха половин милион на Гроздан Караджов.
  • 9
    8
    Мм
    Кмете, бегай на Нисово. Русе с кеф ще отида на изборите другата година, да покаже любовта си към теб
  • 10
    7
    the master of the selfie
    С нетърпение очаквам кметските избори, може пак да е некадърник, ама няма да е този некадърник!
  • 13
    6
    аз
    КМЕТЕ, казах ти иди да пасеш козите по баирите, там съм сигурен ще се справиш, като кмет си кръгла 0
  • 10
    5
    Илиев
    Май бягате пред вятъра,защото идват избори😃!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари