Община Русе е купила 20 електрически автобуса и 15 тролейбуса

5
В Община Русе представиха резултатите от проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух
В Община Русе представиха резултатите от проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух Снимка: Община Русе

В Община Русе представиха резултатите от проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух

В Заседателна зала на Община Русе днес се проведе заключителната пресконференция по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на електрически транспортни средства за шосеен транспорт – електрически автобуси и тролейбуси за Община Русе“, финансиран от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г., част от дейностите по осигуряване на публичност и комуникация по Проекта.

На събитието присъстваха заместник-кметът Димитър Недев, изпълнителният директор на „Общински Транспорт Русе“ ЕАД Александър Георгиев, както и екипът за управление на проекта. Представени бяха изпълнените дейности, постигнатите резултати и индикатори.

Община Русе изпълнява проекта от 22.10.2019 г. в партньорство с “Общински Транспорт Русе“. Основната му цел е опазване на околната среда и намаляване на ФПЧ 10 чрез подобряване характеристиките на превозните средства, обслужващи общинския транспорт на територията на общината. В рамките на проекта са закупени и доставени 20 електрически автобуса и 15 тролейбуса, 20 станции за зареждане в тролейбусното депо и 4 станции за бързо зареждане чрез пантографи. Доставчик на возилата е чешката марка СОР - Либхави, а изпълнител е „Биофрог ЦЗ“ ЕООД.

Замяната на 15 тролейбуси, произведени в периода 1982-1984 г., ще подобри енергийната ефективност на градския транспорт и ще намали в значителна степен нивата на фини прахови частици в атмосферата. По този начин проектът допринася за постигане на Специфична цел 1 „Намаляване замърсяването на атмосферния въздух чрез понижаване количествата на ФПЧ10/NOx“ по Приоритетна ос 5 „Подобряване качеството на атмосферния въздух“ на ОПОС 2014-2020 г.

Общата инвестиция на проекта е на стойност 46 771 464,30 лв. с продължителност 50 месеца. Финансовият принос на Община Русе е в размер на 137 032 лв. Финансиращ орган е Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Да бе, да. Само......
    Към тези отобуси, не купихте ли и едно любовно гнездо в село Нисково? Да се перат там ненаситните и гладни за кекс.
  • 10
    4
    Да бе
    А колко мъни забърсахте?
  • 22
    3
    Живея на Борисова
    Разкарайте най-накрая тия изгнили ISUZU-та, които сноват по Борисова, че ни умирисаха душата
  • 7
    2
    Е Т
    След време ще заменят сегашните превозни средства със летящи. Но и популацията ще е в намален състав. Мда.
  • 17
    1
    баи мордехаи
    Как замяната на 15 стари тролейбуса с 15 нови ще намали финните прахови частици?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари