Как изглеждат новите електробуси, които се очакват в Русе

8
Превозните средства са оборудвани с климатик, подходящи са за трудноподвижни пътници и майки с колички
Превозните средства са оборудвани с климатик, подходящи са за трудноподвижни пътници и майки с колички

Превозните средства са оборудвани с климатик, подходящи са за трудноподвижни пътници и майки с колички

Последният месец на 2022 година донесе и дългоочакваната новина, че Върховният административен съд е отхвърлил жалбата на консорциума „Екселор – Каргомакс“, който оспорваше избора на доставчик на 15 нови тролейбуса за „Общински Транспорт Русе“ ЕАД, съобщават от дружеството.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. То е част от проекта за осигуряване на по-чист въздух в Русе чрез покупката на екологични возила. И сега вече общинското дружество ще може да пристъпи към подписване на договор с класираната на първо място по обществената поръчка фирма.

Това означава че скоро по улиците на Русе ще се движат 15 чисто нови тролея. Те са модерни, изцяло нископодови. Предназначени са за екологичен транспорт на пътници в градска среда.

Производителят дава възможности за комбиниране и подреждане на седалките в различни комбинации, за широко приложение. Те могат да варират от 29 до 35. Конструктивните решения на техническите елементи позволяват и много икономична работа на този тролейбус. Превозните средства са оборудвани с климатик, като са подходящи за трудноподвижни пътници и майки с колички.

Прототипът на електрическия автобус SOR NS 12 е представен за първи път на панаира в Хановер през септември 2016 година. През същата година бе показан на изложението Czech Bus 2016 в Прага, след което превозното средство беше наето от градската управа на Прага и редица други чешки градове.

"Скоро придобивката ще стане факт и в Русе. Остава само да ги пазим", допълват от общинското дружество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -7
    6
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Дано да ги пуснат по-скоро, че да разпоря с ножка новите седалки.
  • -1
    5
    Финтове на ФИФА
    Някой знае ли как правят финтове на новата ФИФА, че не ми се получават нищо, а като се пусна с Кристияно Роналдо искам да ги лъжа?
  • 11
    4
    ники
    Това, все едно чувам че ще направят магистрала Русе Търново
  • 7
    3
    Мнение
    Хахахаха, все кусури намираме ние.... Като си с шапка - защо си с шапка, като си без шапка, защо си без шапка....и така сега вече не искаме нови автобуси, защото си сменяме тръбите, после защо нямаме нови автобуси и така до края на света .
  • 15
    2
    ???
    В началото на статията се пише за тролейбуси, а накрая за електробуси. За кое от двете става дума, като се има предвид, че на второто не му трябват жици от горе?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари