Община Русе е издействала по-достойно заплащане на социалните работници в цялата страна

3

Трудовите възнаграждения ще бъдат актуализирани със задна дата

Община Русе получи средства от Министерството на труда и социалната политика, с които от 1 октомври се актуализират трудовите възнаграждения на социалните работници в Центъра за хора с психически проблеми и Центъра за хора с деменция в Русе.

Повдигането на въпроса пред ведомството доведе до отпускането на допълнителни финанси за всяка от общините, в които се реализират  подобни проекти и чиито служители до момента получаваха по-ниски заплати, съгласно договори от предходни години, съобщиха от Община Русе.

В резултат на постъпателните действия на Общината персоналът, грижещ се за потребителите в двата центъра, ще получава работни заплати, както останалите служители в социалните услуги - съгласно Наредбата за стандартите за заплащане на труда на служителите, осъществяващи дейности по предоставяне на социални услуги, които се финансират от държавния бюджет.

В Русе общо 15 души – психолози, санитари и медицински сестри, които работят в двата центъра в обновената сграда на бившия дом „Св. Димитър Басарбовски“  на ул. „Доростол“. Там в условия, близки до семейната среда, са настанени 30 души с различни заболявания както от Русе, така и от други градове в страната.

Преди идването си в Русе голяма част от тях са живели в различни социални институции при тежки условия. Сега за тях е осигурена 24-часова грижа, провеждат се индивидуални и групови терапии, а потребителите имат възможност да творят, излизат на редовни разходки, да поддържат цветните лехи и зеленчуковата градина в двора на центъра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Анал из
    Боуянга - Висша Лига, Вазиуенга - В Общинска Луига, Бенчу - Тъп Селски Пръдч. Теътър - Уусе.
  • 10
    2
    Поредната лъжа и самоизтъкване...
    Не може една община да "издейства" увеличаване на възнаграждения на професионална група в цялата страна. Става въпрос за бюджетиране и ползване на предвидените в конкретно перо бюджетни средства. К. Петева и Пъни Либийски да ме манипулират хората, а да говорят истинни неща. Омръзнахте с рекламите, лъжите и манипулациите.
  • 6
    1
    Михаил
    Оправете си заглавието! Не се пише "в цялата страната", а в цялата страна. Кога ще научите български език?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари