Обитателка на Дом "Възраждане" в отпуск е заразена с COVID-19

2
Електротехникът на дома също е заразен
Електротехникът на дома също е заразен Снимка: БГНЕС

По данни на Регионалната здравна инспекция общият брой на диагностицираните с коронавирус от началото на пандемията в област Русе стана 145, като от тях активни към момента са 95. 

Има установена 77-годишна жена от дома, която в момента е в домашен отпуск.

Тя е без оплаквания и затова остава под домашна изолация, но въпреки това състоянието й се следи постоянно.

Още един случай е диагностициран сред персонала – мъж на 62-годишна възраст, който работи в социалното заведение като електротехник. Той е е с бронхопневмония и е настанен за лечение в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“.

Така общият брой хора с COVID-19 от дома за стари хора стана 21, като 5 от тях са от персонала, а останалите 16 са обитатели – 8 жени и 8 мъже.  От утре започва поетапно изследване с PCR тестове на всички обитатели на домВъзраждане“.

За последното денонощие е констатиран и още един случай на COVID-19 при мъж на 62 години също от Русе, който е хоспитализиран в Белодробната болница. За момента при него не е установена епидемична връзка с някой от останалите случаи на коронавирус в Русенско.

По данни на Регионалната здравна инспекция общият брой на диагностицираните с коронавирус от началото на пандемията в област Русе стана 145, като от тях активни към момента са 95.  От активните случаи 59 души се намират на домашно лечение, а останалите 36 са хоспитализирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари