57 обитатели на Дом "Възраждане" вече са излекувани от коронавирус

2
Петима от тях се намират в домашен отпуск
Петима от тях се намират в домашен отпуск Снимка: Кадър от Русе Медиа

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб за последните 24 часа броят на излекуваните в Русенско от коронавирусна инфекция достигна 204.

19 от обявените оздравели 21 през днешния ден души са от дома за стари хора „Възраждане“.

Така общият брой на излекуваните обитатели от социалното заведение вече достигна 57 души. 29 от тях са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 21 души се намират на четвъртия етаж на дома.

От всички 57 излекувани петима обитатели се намират в домашен отпуск, друг е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а друг човек е напуснал социалната институция.

Припомняме, че общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение е 93-ма души, от които 84-ма обитатели и девет души персонал.

От обитателите на дома 11 души все още остават на болнично лечение. Седем от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, а един е в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Деветима са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе.

От персонала, работещ там, под домашна изолация остават една от санитарките, както и социалният работник и социалният асистент.

За съжаление за последните няколко седмици починаха седем от обитателите на социалната институция. Всички те бяха с положителни резултати от PCR тестове за коронавирус и бяха хоспитализирани в различни лечебни заведения в Русе.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари