Обещаха, че няма да заключват хора в НДК

0
Организацията в НДК ще бъде по-добра, обеща Александър Андреев на членовете на СИК
Организацията в НДК ще бъде по-добра, обеща Александър Андреев на членовете на СИК

В деня за размисъл преди втория тур на Местни избори 2015 говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев заяви, че ще се опитат да подобрят организацията в изборния ден, за да не се стига до скандални ситуации като тази на първия тур, когато хиляди хора останаха затворени в "Арена Армеец".

От ЦИК заявиха, че комфортът на близо 3000 представители, които ще предават протоколите, ще бъде по-добър:

"Не, няма да бъдат заключвани. Такова разпореждане няма и как да бъде зададено и не е давано.", заяви Андреев, въпреки че на първи тур Канал 3 показа как хиляди хора останаха без никаква връзка с външния свят.

"За успокоение от огледа, който беше извършен, в зала 1 е осигурено място както за изчакване на реда от секционните избирателни комисии, така и са създадени условия на терасите и други места, членовете от секционните избирателни комисии, които предават протоколите, да могат свободно да се движат. Осигурени са им напитки, минерална вода, закуски, за да могат да се чувстват нормално до момента, в който приключи процесът с предаване на протоколите.", каза още Андреев. Притеснението на ЦИК е, че много от членовете на СИК, представящи отделните партии, не са се явили днес, за да проговорят организацията и да получат инструкции. Това може да затрудни началото на изборния ден утре. 

"В тази връзка призоваваме политическите сили да се свържат със своите членове, които са излъчени в секционните избирателни комисии,и да ги призоват да се яват, да получат книжата, защото това е де факто основното място, където избирателите ще дадат своя глас!", каза още говорителят на ЦИК пред БНР 

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари