Нямаш пари да си купиш хляб. Виж как си облечена, ма. Проста си!

1
Колекторска фирма упражнява системен тормоз и рекет над жена
Колекторска фирма упражнява системен тормоз и рекет над жена Снимка: Traffic News

Рекет, арогантност и уронване на престиж. Колекторски фирми продължават да си служат с прийомите на агресия, психически тормоз и частни съдилища, за да склоняват граждани да плащат безапелационно. Поредната потърпевша от агресивното  поведение на служителите от „С.Г. Груп“, се свърза с репортер, предаде TrafficNews.bg.

Г-жа Христова получила обаждане, в което й било съобщено, че има дълг. Брат й бил починал точно два дни по-рано и в стреса си жената отишла и заплатила два пъти по 50 лв. направо на каса на мобилния оператор, където й обещали да предадат на колекторската фирма за направените вноски. Днес, няколко месеца по-късно, служител на "С.Г. Груп" отново я търси и ето как реагирал той, след като тя обяснила, че не дължи нищо и се е консултирала с адвокат: 

Ти за каква се мислиш - за мутра, като си имаш адвокат? Като не дължиш, защо си внесла 50 лева? Беднячка, малограмотна си и не можеш да говориш. Нямаш пари да си купиш хляб и кренвирш. Виж как си облечена, МА. Проста си! Ти като си чуеш името затваряш телефона“, арогантно я нападнал служител, а след това я заплашил, че ако не внесе сумата ще я дадат на  съдия изпълнител и тогава ще плаща минимум 1000 лв.­

В шок съм след този разговор, още не мога да асимилирам как е възможно в 21 век това да минава за законно. След тяхното обаждане получих паник атака и сега трябва да отида при психиатър. Нямам представа откъде разполагат с информация за имущественото ми състояние, нито за външния ми вид, нито с какво се храня“, потресена от случилото се, разказа г-жа Христова.

Имаме няколко мрачни хипотези по повод начина на събиране на информация за длъжниците, които стават жертви на изнудване и тормоз, но тепърва престои да се вдига булото около порочните практики на колекторите.

Стотици хора са подложени на системен тормоз с обаждания и заплахи, целящи единствено чрез психологическия механизъм на репресия длъжниците да погасят задълженията си. Случаят не е прецедент, а практика. Припомняме, че Кони Генова, беше заплашвана по сходен начин от служител на „Финанс Про Колект“, принадлежаща на собственика на „С.Г. Груп“.

Въпреки че TrafficNews.bg е потърсил за коментар първата фирма, отговор към този момент не е получен. По казуса на г-жа Христова също е адресирано писмо към „С.Г. Груп“ ООД. В случай, че те коментират обвиненията, ще публикуваме становището им.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари