„Няма пари“: Аржентинският президент предупреди населението за строги икономии

0
Няма алтернатива на шоковото лечение, заяви Хавиер Милей
Няма алтернатива на шоковото лечение, заяви Хавиер Милей Снимка: Sipa / Natacha Pisarenko

Няма алтернатива на шоковото лечение, заяви Хавиер Милей

Президентът на Аржентина Хавиер Милей встъпи в длъжност с остро предупреждение към гражданите да се подготвят за болезнени мерки за икономии, докато той се стреми към намаляване на разходите и ограничаване на трицифрената инфлация.

53-годишният либертарианец се обърна към хиляди поддръжници от стълбите на Конгреса, които развяваха знамена и скандираха "свобода!".

Няма пари“, каза Милей, заричайки се да сложи край на „десетилетията на упадък“ от неговите предшественици, "които са харчили прекалено много и са му оставили най-лошото наследство".

Изводът е, че няма алтернатива на строгите икономии и няма алтернатива на шоковото лечение. Знаем, че в краткосрочен план ситуацията ще се влоши, но след това ще видим плодовете на нашите усилия", каза Милей, предаде БГНЕС.

Третата по големина икономика в Латинска Америка е на колене след десетилетия на дългове и лошо финансово управление, с годишна инфлация от 140% и 40 на сто от населението, което живее в бедност.

Хавиер Милей предупреди за съкращения на разходите, еквивалентни на 5% от брутния вътрешен продукт в страната, където милиони получават социални помощи и са свикнали с огромни енергийни и транспортни субсидии.

След речта си той си проправи път от сградата на Конгреса към президентския дворец Casa Rosada (Розовата къща), махайки на поддръжниците си. Милей беше придружен от сестра си Карина, негов най-близък довереник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    Браво
    С американска помощ, отделяйки се от Китай и Русия, Хавиер Милей ще изведе Аржентина на правия път!
  • 3
    1
    Бай Чеп
    Ултралибералня откачалник с резачката ще свърши обесен на площада, струва ми се!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари