Новият президент на Аржентина съкрати 5000 държавни служители

2
Хавиер Милей изпълнява намерението си да съкрати администрацията, за да стабилизира бюджета
Хавиер Милей изпълнява намерението си да съкрати администрацията, за да стабилизира бюджета Снимка: AP / архив

Хавиер Милей изпълнява намерението си да съкрати администрацията, за да стабилизира бюджета

Правителството на новия президент на Аржентина Хавиер Милей заяви вчера, че няма да поднови договорите на повече от 5000 служители, наети тази година преди встъпването му в длъжност, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Този ход е част от мащабния план за съкращения, обявен от десния либертарианец след встъпването му в длъжност на 10 декември с цел да се трансформира изпитващата затруднения аржентинска икономика. Договорите на други държавни служители, които са били наети преди 2023 г., ще бъдат преразгледани, съобщиха властите.

Предвид очакваната инфлация, която се очаква да достигне около 200 процента до края на годината, Милей обеща да намали държавните регулации и заплатите в бюджетния сектор и да разреши приватизацията на държавните индустрии като начин за стимулиране на износа и инвестициите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    фена на Путин
    И тея си намериха приватизатор. Горко им.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари