Няколко "дреболии", с които да намалим разхода на гориво през зимата

0
Поотделно те спестяват минимално гориво, но заедно дават сериозен резултат
Поотделно те спестяват минимално гориво, но заедно дават сериозен резултат

Поотделно те спестяват минимално гориво, но заедно дават сериозен резултат

Да оставим съвета за пътуване с градски транспорт през зимата с цел икономия на гориво. Но всеки знае, че не е възможно да харчите същото гориво през студените месеци, колкото през лятото. Но все пак е възможно да се направи нещо.

Специалистите съветват да се пести от "дреболии". Заедно това ще даде резултат. Например, когато загрявате двигателя, не трябва да прекалявате - оставете колата една минута на празен ход и започнете да се движите бавно. По този начин двигателят се загрява по-бързо и разходът на гориво ще бъде намален, споделят от Automedia.

Почистете напълно снега от колата, защото това също са излишни килограми и допълнително натоварване. Не забравяйте да използвате двигателно масло според сезона: 10W-40 ще се държи по-лошо в студено време, отколкото например 0W-40.

Струва си да премахнете ненужните неща от колата, особено по-тежките. Това ще намали теглото на автомобила. Багажникът на покрива също е баласт, който може да се премахне, когато не се ползва.

Ако навън е прекалено мразовито, специалните одеяла за кола, използвани с Скандинавските държави, ще ви помогнат да поддържате двигателното отделение по-топло. Загряването на двигателя ще стане по-кратко, а изключеният двигател ще изстива по-бавно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари