Новоизбраните общинските съветници положиха клетва в Ценово

0

Днес, 05.11.2015 г., от 09:00 ч. в зала „Христо Ботев“ на читалището в с. Ценово клетви положиха новоизбраните общински съветници, кметът на Община Ценово и кметовете на кметства .

Областният управител на Област Русе – г-н Стефко Бурджиев, приветства за изборната победа представителите на новото управление в общината.

Губернаторът изрази увереност, че стимул за усърдна и всеотдайна работа през предстоящия, наситен с възможности, хоризонт от четири години ще бъде изразената днес демократична воля на гражданите на Община Ценово. В речта си призова за диалогичност в разрешаване на ежедневно възникващите казуси, тясно сътрудничество с гражданското общество и неправителствения сектор, като подчерта значимостта на тези компоненти за икономическото и социално сближаване на района с по-високите стандарти на живот, утвърдени в Европейската общност.

Областният управител акцентира на вниманието на общинските съветници неотложната необходимост в срок не по-късно от 20-25 ноември 2015 г. да включат в дневния ред на свое заседание разглеждането на разпределителните протоколи на активите на ВиК дружествата, както и проект на договор за прехвърляне на активите на оператора на ВиК услугите на ВиК ООД Русе, като вземат решение за тяхното одобрение, както и на решение за упълномощаване на кмета на съответната общината или негов представител за участие в Общото събрание на ВиК асоциацията с мандат да гласува за подписването на този договор от Областен управител на Област Русе и управителя на ВиК ООД Русе.

Съгласно представена от Председателя на Общинска избирателна комисия Ценово – Николай Йорданов, информация, за общински съветници са гласували 3682 души, от които 943 недействителни гласа. Политическите партии получават мандати в Общински съвет Ценово както следва: за ГЕРБ 7 мандата, за БСП – 4 и 2 за "АБВ"-"ВМРО-БНД". Действителни гласове за кмет са дали 3424 души, от които 1904 са за новоизбрания кмет на Община Ценово – д-р Петър Петров.

За председател на Общински съвет Ценово бе избрана г-жа Галина Георгиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари