Община Ценово изучава добри практики от Хърватия

0
На посещение  в детска градина в Загреб
На посещение в детска градина в Загреб

От четиридневно обучение в Хърватия се завърнаха двама представители от Община Ценово.

В 35-членната група от България бяха включени представители на местната власт, директори и преподаватели от учебни заведения и председатели на общински съвети. Семинарът беше организиран от народния представител Светлана Ангелова, която е и заместник председател на комисията по труда, социалната и демографската политика към Народното събрание. Обучението премина под мотото „Съвременни тенденции и европейски практики в управлението на социалните услуги и услугите за деца“. От Община Ценово участваха председателят на Общинския съвет Галина Георгиева и главният счетоводител Катя Монкова.  В работните срещи се включиха и посланикът на България в Хърватия Таня Димитрова и представители от Народния парламент в страната домакин.

Гостите от България посетиха градовете Загреб и Лабин, където посетиха училища, детски градини и дневни центрова. В кметството  в Лабин се проведе дискусия за съвременните европейски практики  за социални услуги и в управлението на детски заведения.  В Загреб групата посети детска градина и обмени опит за модерните образователните практтики и тенденции. Модератор на срещите беше народният представител Светлана Ангелова.

 „Силно ме впечатли социалната политика, която се провежда в тази балканска страна. Задължително 5 на сто от средствата в държавния бюджет се насочват в социалната сфера. Изключително голямо внимание се отделя за възпитанието на децата. Прилагат се иновативни методи при подрастващите. Търсят се интересни и занимателни начини за обучението им и свързване на наученото с действителността. Забелязва се тенденция за привързване на подрастващите към природата и нейното опазване. Безработицата в Хърватия постоянно намалява и вече е по малка от 6 процента“, сподели част от впечатленията си председателят на местният парламент в Ценово Галина Георгиева.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари