Ново огнище на COVID-19: Пламна квартал в Нова Загора

1
Мнозинството от заразените са работили в голямо предприятие в Стара Загора
Мнозинството от заразените са работили в голямо предприятие в Стара Загора Видео: bTV

Нова Загора регистрира бум на заразата на COVID-19.

Квартал „Шести“ се оказва епицентър на болестта. 8 от неговите жители сa заразени. Те работят в голямо предприятие в Стара Загора и пътуват всяка сутрин със служебен транспорт, информира bTV.

Заразен е и един лекар от вътрешното отделение на болницата в Нова Загора. Неговата съпруга, която има лаборатория в града също е дала положителна проба за инфекцията.

От сутринта с масова дезинфекция в целия град местната власт се опитва да спре заразата.

След спешно заседание на институциите кметът е готов с извънредни мерки. Градската  градина затваря за седмица, пазарът ще работи с пропускателен режим, а в обществените сгради ще има строг контрол.

"Ще влизат само по двама, задължително с маски, трябва да се спазва социална дистанция. Детските градини препоръчваме на родителите, които могат да гледат децата да ги спрат", заяви кметът на Нова Загора Николай Грозев.

Осем от заразените десет души живеят в квартал "Шести" и работят в предприятие в Стара Загора. Един от тях е в болница, контактните им лица са под карантина

Засега кметът на Нова Загора не смята да въвежда пропускателен режим и по-строги мерки в квартала.

Болницата в града затваря за 24 часа за пълна дезинфекция. Започват тестове на всички  медици от вътрешно отделение, в което е работил заразеният лекар.

Въпреки обещаните от кмета полицейски патрули при квартал „Шести“, влизането е свободно в момента. Малко по-късно ще започне дезинфекция на периметъра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари