Нови вандалски прояви в Русе

0

Поредният случай на вандалска проява върху общинска собственост бе констатиран днес, съобщават от местната администрация. Обект на посегателство са общинските информационни табла, предназначени за безплатно поставяне на плакати и афиши

Тази сутрин служители на общинско предприятие „Русе арт“ са констатирали поредното посегателство върху афишно – информационно табло на ул. „Плиска“. Съоръжението е било силно повредено и смачкано. Ванадали не за първи път посягат върху този тип съоръжения. В началото на годината започна реновиране и освежаване на таблата, но още преди да приключат възстановителните работи се установиха нови вандалски прояви по тях. Най-честите удвреждания са чупене на рамките, усукване на таблата от блъскане, премахване, отлепяне на стикер или заличаване на надписа с текст „Безплатно място за афиши и обяви“, както и логото на Община Русе.

За предпазване от вандалските прояви върху новите афишни табла по обновената ул. “Александровска“ са монтирани защитни рамки, съобщават от ОП „Русе арт“. От предприятието припомнят, че целта на тези информационни съоръжения е да могат граждани да получават безплатна и достъпна информация за предстоящи културни и спортни събития. Само за последната година и половина бяха монтирани нови 20 такива съоръжения, които обаче периодично са подлагани на вандалско посегателство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари