Нови лед-фигури подреждат на центъра в Русе

1
Ще бъдат монтирани и 27 павилиона на пл. „Свобода“
Ще бъдат монтирани и 27 павилиона на пл. „Свобода“ Снимка: БНТ /архив/

Четири броя обемни лед-фигури, сред които Снежанка и грамаден трон, ще са новите попълнения, които ще бъдат подредени в традиционния коледен кът пред Община Русе.

Това съобщиха от общинската администрация.

70 нови светещи елемента под формата на звезди, лъчове и др. ще обогатят и обновят украсата в кварталите на града, като поетапно ще се започне с главните улици, водещи към кв. „Дружба“ и кв. „Чародейка“. С възстановени 37 на брой елемента пък е увеличена украсата по основните булеварди, прилежащи на кварталите „Възраждане“ и „Здравец“.

Ансамбълът на пл. „Батенберг“ също е обогатен с нова четириметрова светеща коледна елха, а в центъра на града отново ще грейнат общо три – 13-метровата елха до коледния кът; естествената 13-метрова елха пред Доходното здание и 6-метрова изкуствена елха на площад „Хан Кубрат“. Светещи стрингове ще красят 4 бр. дървета на пл. „Свобода“, 2 бр. дървета и беседката на пл. „Батенберг“.

Общият брой на монтираните коледни елементи в целия град наброява 406, а за Коледния базар, организиран от Община Русе, ще бъдат монтирани 27 броя павилиона на пл. „Свобода“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Къде мога да те видя?
- В галерията ми със снимки.
- Имах предвид отблизо...
- Зумни...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари