Грейна коледната елха в Русе

2

Тринайсетметрова елха грейна тази вечер в Русе, като светлините й бяха "запалени" от кмета на града Пенчо Милков.

Празничната програма, която завърши със заря, включваше приказния спектакъл "С дъх на Коледа", a децата посрещнаха Дядо Коледа. На сцената се изявиха вокално студио "Приста", мажоретният състав "Екстрийм", квартетите "Слънце джуниър" и "Слънце тийн", децата от театралната работилничка "Сладурите" и фолклорен танцов театър "Найден Киров".

Изкуственото коледно дърво е с LED-осветление. Край елхата е изграден и коледен кът с осем обемни фигури, сред които е Дядо Коледа, шейна с две еленчета, Снежанка и огромен трон.

Празничната украса на Русе тази година включва още нови елементи. Голяма коледна светеща сфера - тип "топка за елха", е разположена в центъра на града и вече е любимо място за снимки на малки и големи. Ново осветление, наподобяващо "небе", е поставено и в района на Градските хали, а по стълбовете има светещи елементи - тип "панделка", "снежинка" и други.

В центъра на града има още три елхи. Шестметрова изкуствена елха е разположена на площад "Батенберг" - пред сградата на Регионалния исторически музей, а петметрова елха има пред ледената пързалка край сградата на Русенската опера, където е оформен и малък кът с джудже и снежен човек. Пред Доходното здание е украсен и естествен 13-метров смърч.

Традиционният коледен базар е разположен на площад "Свобода" и включва 34 павилиона.

Със запалването на светлините на елхата тази вечер бе поставено началото на Коледно-новогодишния фестивал в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Зимата свършва чак когато заменят рекламите на лекарства за настинка, с тези за диария!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари