72 нови елемента и 6600 метра гирлянди ще допълват коледната украса на Русе

1

Започна подготовката за тазгодишните коледни празници в Русе, съобщават от общинска администрация

От месец септември служителите  започнаха организация по разполагането на светеща коледна украса на територията на град Русе по стълбове, презулични пространства, сградата на Община Русе и по основните булеварди на града. Монтирането коледна украса трябва да приключи до началото на месец декември.

Русе е едно от малкото населени места в страната, на което украса се поставя освен на центъра и в кварталите на града. През годините периметърът на разполагане на коледната украса поетапно се разширява и обновява, като кварталите „Дружба“ и „Чародейка“ са доказателство за това.

През 2020 г. украсата ще бъде допълнена с нови 72 бр. коледни елементи.

Кварталите „Родина“ и „Здравец“ ще бъдат по-красиви, благодарение на новите елементи, които ще бъдат разположени по ул. Чипровци - от кръгово кръстовище на ул. Чипровци с ул. Шипка до ул. Тича и по бул. Липник - от зала Арена Русе до ул. Иван Ведър.

Украса с 12 бр. нови елементи ще бъде разположена и на новоремонтираната крайбрежна зона, като те са произведени от френска фирма за украса. Подобни елементи ще допълнят ансамбъла от коледни украшения, поставени по бул. „Придунавски“ през 2019 г.

Русенци ще могат да се насладят и на традиционния коледен базар на ново място – пл. „Света Троица“. Тази година базарът ще бъде с различна визия – коледна арка, светещ надпис, ефектно осветление, коледен кът и украса на павилиони.

Всички коледни елементи са LED и с най-висока степен на влагозащита.

Пред сградата на Общината се монтира 13-метрова обемна, светеща елха, както и Коледен кът с 10 обемни коледни фигури – Дядо Коледа, Снежанка, шейна, джудже, снежен човек, еленчета, трон, подарък и кутия за писма.

Срещу хотел „Дунав“ отново ще бъде монтирана Коледната светеща сфера с височина три метра – тип „Топка за елха“, а предледената пързалка ще бъде оформен малък коледен кът с обемни топки и 5-метровата светеща елха.

В пространството срещу Градските хали ще бъде аранжиран коледен кът от Коледна светеща елха - тип „Пирамида“, Коледен светещ подарък и сфера.

Общият брой на монтираните коледни елементи в целия град е 785 броя и 6600 метра гирлянди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари