Нова измамническа схема, организирана от майки

0

Майки въртят черна борса с детски стоки.

Измамничките се представят за бедни родители и търсят помощ в социалните мрежи, пише в. „Телеграф”. Така за нула време събират играчки, памперси, адаптирани млека, проходилки, че дори и колички.

След това обаче те снимат дарените вещи и ги продават в сайтове. За това алармираха потребители на една от най-популярните фейсбук групи – „Майките на София”.

Потребителка предупреждава членовете на групата за жена, която пуска сърцераздирателни постове във всички страници, свързани с родителството. Тя успяла дори да убеди дарителите да покриват и курирерските пратки. След като получавала стоката обаче, майката веднага блокирала профилите на благодетелите си и пускала всичко за продан.

Беше събрала повече от 6 бебешки колички, всяка за по 400-500 лева. В същото време си живее като царица в къща с двор и басейн и ходи по ресторанти”, гласи един от възмутените коментари.

Това обаче далеч не е единственият случай. В почти всички групи за детски стоки има членове, които просят помощ и съжаление, а след това се възползват от добротата на хората. В някои случаи борсаджийките дори поставят изисквания.

Аз си писах с една жена, която се представи за социално слаба и самотна майка. Исках да й изпратя неща, които са останали или са ни умалели. Тя обаче отказа и поиска бебешка козметика. Когато й казах, че няма как да й изпратя, защото и аз се грижа за две деца, веднага ме изтри от Фейсбук, споделя друга жертва на схемите.

В повечето групи измамниците бързо се разобличават от майки, които откриват дарените неща в обяви за продажба. Далавераджийките обаче веднага сменят профилните снимки и имената си, като дори съчиняват нови истории за бедност и недоимък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари