Нова измама с американската лотария за зелени карти

0
Нагли тарикати са завъртели нова измама с американската лотария за постоянно гражданство
Нагли тарикати са завъртели нова измама с американската лотария за постоянно гражданство

Нагли тарикати са завъртели нова измама с американската лотария за постоянно гражданство. Те мамели хората, че могат да получат документа, известен като „зелена карта“.

Всичко започвало с писмо по електронната поща. Уж от името на консулския център в щата Кентъки изпращат имейли, с които съобщават, че даденият човек е избран по програма за „разнообразяване на имигрантския поток на САЩ“.

За издаването на виза обаче трябвало „късметлията“ предварително да плати такса от 875 долара в рамките на седмица, съобщи „Марица“.

В писмото се предупреждава, че ако не се спази срокът за регистрация от 7 работни дни с персоналния код и не се плати навреме, човек губи правото си да замине.

Подробности около издаването на визата и начина на плащане са описани в линк на сайт, който имитира страницата за проверка, препоръчван от Посолството на САЩ. Човек лесно може да се заблуди, защото копието е добре направено и разминаване има само в шрифта и част от текста в банерите.

От отдела за визови услуги на Държавния департамент към посолството уточниха, че кандидатите получават имейли от американското правителство, с които им се напомня да проверят статута си онлайн, но няма да получат уведомително писмо или имейл, с който им съобщават, че са спечелили от лотарията.

Освен това таксите се плащат на касиера в посолството по време на интервюто. Държавният департамент не подкрепя, не препоръчва и не спонсорира каквато и да е информация или материали от уеб сайтове, които завършват на com, org или net. Официалните сайтове завършват на gov.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари