Нов завод ще произвежда жп вагони в Русе

15
„Булмаркет“​ започва да търси около 200 нови служители за новия завод
„Булмаркет“​ започва да търси около 200 нови служители за новия завод Снимка: Facebook / Monsterchooo

„Булмаркет“​ започва да търси около 200 нови служители за новия завод

Сред търсените професии са заварчици, оператори на металорежещи и металообработващи машини, електромонтьори, техници по ремонт на дизелови и електрически локомотиви и други.

Компанията „Булмаркет Груп“ възстановява производството на железопътни вагони в Русе и започва да търси около 200 нови служители за новия завод. Регистрирано е ново дружество „Локомотивен и вагонен завод 1866“ ЕАД с ръководител Пламен Шопов.

В началото на май се очаква да започне работа депото за ремонт и поддръжка на локомотиви, а в следващата година вагоните трябва да бъдат готови за използване от „Булмаркет Рейл Карго“.

Голямата линия за производство на вагони ще бъде основно ремонтиран в големия цех. Капацитетът на завода ще бъде между 150 и 300 вагона годишно. Първоначално производството ще бъде насочено към нуждите на „Булмаркет Рейл Карго“, но тъй като в Европа има голямо търсене, има потенциал за разрастване на производството. Причината е, че броят на бракуваните вагони е по-голям от произведените.

В депото за ремонт и поддръжка на локомотиви ще бъдат наети служители на „Булмаркет Рейл Карго“, като същевременно се търсят технолози за ремонт на дизелови и електрически локомотиви.

За да се произведат вагоните, ще бъдат наети над 60 заварчици, оператори на металорежещи и металообработващи машини, електромонтьори, техници и други специалисти.

Компанията очаква да инвестира около 50 милиона лева в новия завод и депото за ремонт и поддръжка на локомотиви.

Инвестициите в новия завод и локомотивното депо ще подсигурят работни места за около 200 души, като в момента компанията търси кандидати за различни позиции в производствения процес и обслужването на локомотивите. Сред търсените професии са заварчици, оператори на металорежещи и металообработващи машини, електромонтьори, техници по ремонт на дизелови и електрически локомотиви и други.

Новият завод ще бъде разположен в бившия Локомотивен и вагонен завод в Русе, който е с голям потенциал за развитие на промишлеността в региона. Освен това, инвестициите в завода и локомотивното депо ще допринесат за растежа на икономиката и ще подобрят инфраструктурата в областта.

Изглежда, че "Булмаркет Груп" е решила да се възползва от възможността да утвърди своето присъствие на пазара за жп вагони, като произведе собствени влакови превозни средства и дори да осигури ремонт и поддръжка на локомотиви. Това може да доведе до значителен растеж на компанията и да има положителен ефект върху бъдещите икономически перспективи на Русе и региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    16
    Гражданин
    Какво му е новото.Това е бившият локомотивно вагонен завод.Същият ,който министърът на транспорта Вилхелм Краус по времето на управлението на Симеон продадоха за жълти стотинки на правилните хора.Вътре в завода имаше машини за десетки милиона лв.,например машината -струг за престъргване на колянови валове на локомотиви.Имаше цехове с високо технологично оборудване -дизел хидравличен ,дизел електричен и др.Правеха се основни ремонти на много модели локомотиви -06 серия,07 серия 51 серия ,55 серия и др.Какво е новото и хубавото ?!
  • 0
    15
    Данчо
    ЖП училището е затворено, от там имаше готови кадри! Като цяло всичко се руши и не знам къде ще стигне!
  • -5
    14
    QCHECK
    Страшни тъпотии като коментари. На практика заварчици и техници в тази сфера няма, но парите които се коментират като приемливи са 5 000 лв. Е... като сте завършили техникума по облекло или техникума по обществено хранене понеже сте пълни тъпунгери какви 5 000 лв. искате. Няма как да си барате потните мъди и да очаквате, че ще забогатеете. Аз нямам лични впечатления, но имам познати работещи в Булмаркет, нямат никакви оплаквания към заплащането, когато се работи умно и с умения.
  • 3
    13
    До 9
    Пропускаш СПТУ жп транспорт "Петър Стрелковски" гр.Русе - ковачницата за кадри със средно образование, хора обучавани с професии - шлосер-монтьори по подвижен жп състав, стругари, ел.монтьори, помощник-машинисти, включително с допълнителни квалификации - заварчици, всички завършили това жп училище и работещи в предприятията на железницата. За съжаление към днешно време русенското средно професионално жп техническо училище е закрито - някой е решил, че то е ненужно.
  • 2
    12
    Бдж
    Най големите мошеници и мафиоти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари