Нов булевард се нацепи още преди да бъде довършен ремонтът му

0
Местният парламент гласува 694 560 лв. корекция на миналогодишния бюджет, за да може общината да съфинансира проекта
Местният парламент гласува 694 560 лв. корекция на миналогодишния бюджет, за да може общината да съфинансира проекта

Русе / Броени месеци преди да завърши основната реконструкция на бул. "Тутракан" в Русе, част от трасето се нацепи, алармираха преминаващи шофьори. Строителството трябваше да приключи до 17 декември м.г., но от община Русе поискаха от управляващия орган на ОП "Трансгранично сътрудничество България - Румъния" срокът да се удължи заради неблагоприятните метеорологични условия.

Рехабилитацията стартира в края на 2013 г., Обществената поръчка спечели консорциум "Русе инфра", който обединява русенските фирми "Крис груп", "Пътинженеринг" и варненската "Инжконсултпроект". "Компрометираният участък ще се разкопае и направи отново за сметка на изпълнителя", уточниха от общинската управа.

Местният парламент гласува 694 560 лв. корекция на миналогодишния бюджет, за да може общината да съфинансира проекта. Парите бяха осигурени от икономии на капиталови дейности.

Ремонтът се забави, защото трябваше да се допроектират и реконструират водопровод и наземна лента за въглища на "Топлофикация - Русе". Беше подсилен покрит канал и елмрежата в района. Като алтернативно трасе за и от Дунав мост бул. "Тутракан" трябва да разтовари трафика по околовръстния път към ГКПП, който поема близо 2000 ТИР-а в денонощие. Той ще улесни движението по маршрута Русе - Силистра и в източната промишлена зона на крайдунавския град.

Трансграничният проект се финансира за Русе с 5 183 928 евро. Държавата участва с 802 274 евро, а от общинските си бюджети Русе и Гюргево дават 273 707 евро. С парите се ремонтират 2,3 км четирилентов път в Русе и 2,4 км в Гюргево.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари