Нивото на Вардар в Северна Македония се покачва

1
Най-високо е нивото на реката при Демир капия - 308 сантиметра
Най-високо е нивото на реката при Демир капия - 308 сантиметра

Най-високо е нивото на реката при Демир капия - 308 сантиметра

Повишено ниво на река Вардар регистрират измерванията на Хидрометеорологичната администрация (ХМА) в Република Северна Македония тази сутрин, предава БТА. Най-високо е то при Демир капия - 308 сантиметра, при средно ниво на водата в тази част 123 см, а при Йегуновце, където средното ниво през юни е 74 см, тази сутрин са измерени 216 см.

Според ХМА нивото на реките се покачва, като през днешния и утрешния ден има тенденция за още по-голямо повишаване на нивото на водата.

От вчерашните дъждове и преливането на Вардар край няколко населени места има наводнени къщи и ниви в община Йегуновце.

От Центъра за управление при кризи (ЦУК) в страната информират, че има места, на които река Кочанска е излязла от коритото си и са засегнати земеделски земи.

Заради проливните дъждове при Лукарските извори питейната вода в Кавадарци е мътна и трябва да се преварява преди употреба, съобщават от ВиК службата "Комуналец" от Кавадарци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари