Кметът на село Нивянин: Господ ни пощади

1
Нивото на река Скът спада
Нивото на река Скът спада Снимка: БНТ

Нивото на река Скът спада

Нормализира се обстановката в село Нивянин, където вчера водите на река Скът се покачиха с около половин метър над критичната точка и се разля в селото. Наводнени са мазета и дворове. Днес от община Борован започват оглед на щетите

"Критичната точка е 3,50 м някъде, беше с около 40 см над критичната точка. Максимумът достигна 3,95 м, когато реката се разля. В момента е 2,70 м. Реката се прибира в коритото, отдръпва се от дворовете, сякаш този път, в последния момент, на ръба бяха да се повторят събитията от 2014, но слава Богу, Господ ни пощади", каза кметът на с. Нивянин Николай Христов, предава БНТ.

"Успяхме да помогнем с пясък и чували, евентуално при идване на вода в дворовете и къщите, да се спре по някакъв начин. Това успяхме, благодарение на доброволците, на кмета на селото и от наша страна - на общината. Днес ще огледаме щетите. Няма евакуирани хора, има само дворове, има доста мазета, наводнени от подпочвените води. Ще се окаже съдействие да бъдат отводнени кой когато има нужда", увери Илиана Донкова, зам.-кмет на община Борован.

В община Хайредин, където е в сила частично бедствено положение заради повишеното ниво на река Огоста край Хайредин и Михайлово, обстановката също постепенно се успокоява. Изградени са диги, нивото на реката се следи.

Днес следобед ще се проведат заседания на областните кризисни щабове на областите Враца и Монтана, в които ще участва и премиерът Николай Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари