Нивото на Дунав е нормално за сезона и идеално за корабоплаването

0
Това каза капитан Тони Тодоров, директор "Речен надзор" - Лом
Това каза капитан Тони Тодоров, директор "Речен надзор" - Лом Снимка: БГНЕС

Това каза капитан Тони Тодоров, директор "Речен надзор" - Лом

Нивото на Дунав е нормално за сезона и идеално за корабоплаването по реката. Това каза капитан Тони Тодоров, директор на дирекция “Речен надзор - Лом” към агенция “Морска администрация”:

"Нивото на Дунава последните три дни падна чувствително, повече от метър, метър и половина. Сега е средно ниво за сезона, по принцип. Идеални условия за корабоплаване... Всичко е нормално, няма място за притеснения относно наводнения, свързани с Дунава, най-вече. Сезонът настъпва, така че ще се засили предполагам движението на малки моторни лодки по Дунава с цел развлечения и спорт, защото условията вече са подходящи за летуване на реката. Температурата на водата е почти колкото тази на морето... Очертава се оттук натам едно хубаво лято."

Корабоплаването по течението и срещу него през последните седмици е интензивно, допълни капитан Тодоров пред БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари