Нинова: Задкулисието на Борисов се е преместило около служебния кабинет

0
Соцлидерът отказа да призове да се гласува за Радев на балотажа, видя в него причина за оставката си
Соцлидерът отказа да призове да се гласува за Радев на балотажа, видя в него причина за оставката си Снимка: bTV

Соцлидерът отказа да призове да се гласува за Радев на балотажа, видя в него причина за оставката си

С “Продължаваме Промяната” говорихме за официално коалиционно споразумение. Говорихме може би час и половина. Общото между нас е, че трябва да има работещ парламент и редовен кабинет. Това заяви в ефира на bTV Корнелия Нинова от БСП относно първия проведен разговор с първата политическа сила ПП.

По думите ѝ не са навлизали в конкретика, но са говорили за съдебна реформа. Като докато те са казвали какво искат, Нинова е посочила как трябва то да се случи, твърди тя.

Да, оптимистично настроена съм, но има много работа", каза Корнелия Нинова.

"Още не сме разговаряли за министри и за постове. Първо, трябва да видим програмите и къде имаме общи идеи, и какво може да направим за България и хората - после постове. Това е на второ място. След обща програма за действия", категорична е тя.

По-рано днес Корнелия Нинова подаде оставка като председател на социалистическата партия. Тя отново разясни, че ще бъде свикан Национален съвет в събота, а в началото януари и конгрес. До тогава ще изпълнява своята лидерска длъжност.

Нинова уточни, че не тя взима финалните решения от преговорите, а се свиква НС, където всичко се дискутира и съгласува. Просто днес молбата на ПП е била да се срещнат само лидерите от конкретната партия.

"Днес депозирах доставката до всички членове на БСП - до районните съвети, общинските и т.н. Оставката е факт. Вървим си по процедурата. Приемаме тежката загуба и аз поемам отговорността" - отговори Нинова на въпроса дали евентуално може да оттегли оставката си.

Нинова коментира, че между нея и президента Румен Радев няма личен конфликт:

"Аз доведох Радев в "Позитано". Колко усилия положихме да стане президент. Нищо драматично и различно от това, което виждате публично.При мен няма задкулисие, всичко си казвам директно. Когато Радев дойде в парламента, каза, че сме статуквото, а хората на площадите са промяната. А ние не сме статуквото - ние се борихме срещу ГЕРБ. Не е нищо лично".

"Това е един дълъг процес, наясно съм, че когато започнах промяната в БСП, ме чака това, казвала съм на колеги, че системата ще ни изхвърли. Промяната беше показана като дребнави спорове в БСП. Ние водихме битка с едно задкулисие, което Босиров хранеше в БСП" - каза още тя.

"Задкулисието на Борисов се е преместило около служебния кабинет. Партията, която спечели е президентска заради помощта на Радев. Помагаше им с публични изяви. Ние четем знаци, ние не сме от вчера. Факт е, че съм аз постъпила честно" - твърди Корнелния Нинова.

Според нея Антон Кутев не е редно да изразява отношение относно вътрешнопартийни разговори, докато е говорител на служебния кабинет, По нейни думи е можело той да се яви в централа на партията за разговор. Това действие от страна Кутев злепоставя президента, смята тя.

На въпрос дали ще гласува в неделя на президентския балотаж, Нинова отсече "Ще видите на втория тур”.

Попитана дали подкрепата на БСП към Радев е сигурна, тя отвърна “Членовете на БСП са номинирали Радев, те са умни и сами ще решат”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари