Николай Хаджигенов: ПП-ДБ се ожениха за Борисов!

2
Чуваме глупавите призиви на кирчовците. Тези хора нямат място в ковачницата на законите, казва юристът
Чуваме глупавите призиви на кирчовците. Тези хора нямат място в ковачницата на законите, казва юристът Видео: Факти

Чуваме глупавите призиви на кирчовците. Тези хора нямат място в ковачницата на законите, казва юристът

"Никой от управляващите не очакваше да има толкова масови митинги в цялата страна. Визирам подкрепата на хората за инцидента в Стара Загора и случая обезобразеното момиче. Тази обществена енергия трябва да се канализира. И от тази некоалиция Киприл Петков използва като всеки един тъп и незначителен политик този случай. Говоря за него, защото негова снимка бе пусната на страницата на некоалиционната ротация. За пореден път виждаме безобразно нарушаване за презумпцията за виновност и невинност, за което България е осъждана многократно. Това прави сега и Кирил, това правеше Цветанов, това правеше Борисов. ПП-ДБ се ожениха за Борисов от два петъка и станаха същите. Ако сме правова държава, трябва да спазим закона. Ако сме правова държава, трябва да има наказания." Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Николай Хаджигенов.

Колегата Екемджиев отново има великолепни попадения, защото той първи каза нещо, което прокуратурата проспа. Пак се оказа, че адвокатите трябва да консултираме прокуратурата. Обръсването на главата на момичета е действие против волята ѝ, а това е престъпление от общ характер. През съда по правата на човека е трудният начин да накараш институциите в България да работят. А какво става, сега чуваме на кирчовците глупавите призиви. Тези хора нямат място в ковачницата на законите - те не знаят, не могат и не разбират. Нямат място там“, добави гостът.

Скоро приключих едно дело пак за домашно насилие. Това е най-тежкото убийство в цялата ми практика. Поисках доживот без право на замяна, а съдът отсъди голяма присъда, достатъчно тежка. Но извършителят пак ще е на свобода след 15-20 години. Той няма да се е поправил, няма да е превъзпитан. Затова трябва да се сложи граница, да се намери приемлив баланс. Нали депутатите приеха Закона за домашното насилие преди месец… И какво? Образованието – то е в основата на решаването на проблема. Политиците скочиха срещу Истанбулската конвенция, но в нея е описано именно образованието, което започва още от детските градина. Трябва да научим децата си, че имат собствени права. А политиците видяха проблем в това, видяха зелени човечета, чуха за джендъри и казаха, че е нещо много страшно - като Торбалан. Всъщност, най-важното нещо е, че ние трябва да пазим децата си от женски пол и трябва да научим децата си от мъжки пол, че те са равни, че никой не може да наврежда на другия“, сподели още Хаджигенов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    1
    Ченгето
    Защо му обръщат внимание
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари